Η Ελληνική Πρωτοβουλία επενδύει στη νέα γενιά

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος με την ονομασία “Fellowship for a New Economy”, το οποίο επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιο, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένης γνώσης και τη διαμόρφωση των δεξιοτήτων που χρειάζονται για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς στελεχών και επιχειρηματιών, ικανών να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια βιώσιμη λύση βασισμένη στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Μέσα από το πρόγραμμα, νέοι και έμπειροι Έλληνες επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες επιχειρήσεις των Η.Π.Α. και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη στρατηγικών για την εθνική οικονομία τομέων. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν  πολυεθνικές εταιρείες, όπως είναι η Coca-Cola, η Dow Chemical, o Όμιλος Libra και η IBM, καθώς και κορυφαίες εταιρείες των Η.Π.Α., όπως η Hostess, η Pabst, η Huffington Post, η R&R Partners, η Suffolk Construction, η Gristedes, η Admirals Bank, η Res-Tech Plastic Molding και η Metanautix.

Συνολικά, πάνω από 20 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα συνεργαστούν για ένα έτος με έναν ή περισσότερους Υπότροφους.

Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δύο ειδών Yποτροφίες:

1)    Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.

2)    Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον ένα χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψήφιους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική τους θέση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Μαΐου, μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.thehellenicinitiative.com/fellowship. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει εντός Ιουλίου, ενώ οι Υπότροφοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται στις Η.Π.Α. το Σεπτέμβριο του 2014.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: «Το νέο πρόγραμμα “Fellowship for a New Economy” θα θέσει νέες βάσεις για την ελληνική οικονομία, επενδύοντας ουσιαστικά στη δημιουργία μιας νέα γενιάς Ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών. Το πρόγραμμα αυτό θα ενισχύσει τις δεξιότητες και θα διευρύνει τη σκέψη των συμμετεχόντων, έχοντας ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία προοπτικών μακροπρόθεσμης ανάπτυξης σε στρατηγικούς, για την ελληνική οικονομία, τομείς. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων των Η.Π.Α. στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και δέχτηκε να αγκαλιάσει τους Υπότροφους του προγράμματος. Πρόκειται πραγματικά, για μια μοναδική ευκαιρία ανέλιξης για τους νέους, αλλά και έμπειρους Έλληνες επαγγελματίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here