ΕΔΕΚΕ: Απονέμονται τα βραβεία του «Νίκος Αναλυτής»

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ) και το Ελληνικό Δίκτυο για το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (GCNH), διοργανώνουν την Τρίτη 6 Μαΐου την Τελετή Απονομής των βραβείων του 1ου Φοιτητικού Διαγωνισμού για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη «Νίκος Αναλυτής», που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έδωσε τη δυνατότητα στους νέους να ασχοληθούν με την έννοια και τη συμβολή της ΕΚΕ στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και επικεντρώθηκε σε τρείς τομείς της ελληνικής οικονομίας, την «Αγροτική παραγωγή», τον «Τουρισμό» και τη «Ναυτιλία».

Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκε την 31η Μαρτίου 2014, οργανώθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και με απώτερο σκοπό τη συστηματική ένταξη της ΕΚΕ στα προγράμματα σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Οι υποβληθείσες εργασίες από ομάδες φοιτητών, προερχόμενων από ένα ευρύ φάσμα Ανωτέρων και Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας. Η αξιολόγηση των εργασιών, έγινε από έγκριτους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής και της επιχειρηματικής κοινότητας και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο 2014. Από τη διαδικασία αξιολόγησης αναδείχτηκαν οι τρείς νικητήριες ομάδες φοιτητών, που θα τιμηθούν για την προσπάθειά τους αυτή, λαμβάνοντας το βραβείο που είναι η εκπροσώπηση της χώρας μας στην Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων (European Youth Event – ΕΥΕ2014), που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο από 9 έως 11 Μαΐου 2014.

Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός φέρει το όνομα του επί σειρά ετών αείμνηστου προέδρου του ΕΔΕΚΕ, Νίκου Αναλυτή, ο οποίος πρωτοστάτησε στην προαγωγή της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, τόσο στο Ευρωπαϊκό, όσο και στο εθνικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του να μεταλαμπαδεύσει τις αρχές αυτές στους νέους και τους μελλοντικούς επιχειρηματίες υπήρξε αμείωτο και θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για το νέο θεσμό.

Στην προσπάθεια αυτή ουσιαστική και ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η υποστήριξη των εταιρειών Aegean Airlines, AXA Ασφαλιστική, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, McCain Hellas, καθώς και των στελεχών της οργανωτικής επιτροπής και επιτροπής αξιολόγησης κ.κ. Ελένης Αποσπόρη, Θεόδωρου Αποστολόπουλου, Σέργιου Δημητριάδη, Κωνσταντίνου Ευαγγελινού, Μυρτούς Κονταξή, Ρένας Κουμάντου, Σπυρίδωνος Λιούκα, Άννας Μαμαλάκη, Λύδας Μοδιάνο, Αναστάσιου Ξεπαπαδέα και Μπέττυς Τσακαρέστου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, δε θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του όλου εγχειρήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ