Μνημόνιο συνεργασίας INTERAMERICAN και ΕΟΔ

Ουσιαστικό ως προς την άμεση υλοποίηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων αποδεικνύεται το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν η INTERAMERICAN και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ). Στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, οργανώθηκε σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών που παρακολούθησαν 21 πολίτες, οι οποίοι και πιστοποιήθηκαν για την πρακτική εκπαίδευση τους. Είχε προηγηθεί η εκπαίδευση και πιστοποίηση γνώσεων 20 πολιτών κατά την Εβδομάδα Αλληλεγγύης στην Πάτρα, όπου η INTERAMERICAN ήταν συνδιοργανωτής ως χορηγός δέσμης κοινωνικών εκδηλώσεων.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρία και πρακτική για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ-BLS), χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), αντιμετώπιση πνιγμονής και πλάγια θέση ασφαλείας. Η εταιρεία ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της υποστήριξης του εθελοντισμού με εξειδίκευση στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας. Στην εκπαίδευση, εκτός εργαζομένων της INTERAMERICAN, συμμετείχαν και πολίτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέσω διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι το σύμφωνο συνεργασίας INTERAMERICAN και ΕΟΔ προβλέπει τη συνδρομή της εταιρείας στις διασωστικές και λοιπές δράσεις της ΕΟΔ με παροχή υπηρεσιών άμεσης ιατρικής βοήθειας (μέσα διακομιδής και ειδικευμένο προσωπικό), καθώς και την υποστήριξη από την ομάδα κοινωνικών πρωτοβουλιών της INTERAMERICAN στον τομέα πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here