Η Pfizer Hellas στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες

Η Pfizer Hellas και η Ομάδα Αιγαίου ένωσαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν στη δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην Αμοργό, με στόχο την πρόληψη σε θέματα υγείας, αλλά και την προαγωγή της για τους κατοίκους του νησιού, μέσω της καλής φυσικής κατάστασης.

Σε έναν παραδοσιακό, πετρόχτιστο χώρο 90 τ.μ στο λιμάνι του νησιού, τα Κατάπολα, κατασκευάστηκε, με την οικονομική υποστήριξη της Pfizer Hellas, ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, που καλύπτει τις απαιτήσεις ενήλικων αλλά και παιδιών για άθληση όλες τις εποχές του χρόνου. Στο χώρο αυτό, τη λειτουργία του οποίου θα αναλάβει ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αμοργού, θα μπορούν να αθλούνται όλοι οι κάτοικοι της Αμοργού δωρεάν.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Αμοργού και στα πλαίσια των ενεργειών της Ομάδας Αιγαίου για την πρόληψη και καταπολέμηση της παχυσαρκίας στον ενήλικο και παιδικό πληθυσμό των μικρών και ακριτικών νησιών της χώρας μας, που έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, βάσει και σχετικής μελέτης της Ομάδας σε συνεργασία με το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ, τόσο οι ενήλικες αλλά όσο και τα παιδιά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην τεράστια αλλαγή του τρόπου ζωής, που συνδέεται με κακή διατροφή και απουσία φυσικής άσκησης και επιβαρύνεται επιπλέον από την έλλειψη ενημέρωσης και αντίστοιχων αθλητικών υποδομών.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι βασική σύσταση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι η σωστή διατροφή και η φυσική άσκηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία αθλητικών υποδομών αλλά και στη διενέργεια προληπτικών ιατρικών ελέγχων και ενημερωτικών ομιλιών για τους κατοίκους των νησιών αυτών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, κ. Erik Nordkamp δήλωσε σχετικά με την ενέργεια: «Για όλους εμάς στη Pfizer Hellas, η συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων βρίσκεται στην καρδιά της δραστηριότητάς μας και περιλαμβάνει, ως αναπόσπαστο μέρος της, και την ενεργοποίησή μας στο επίπεδο της κοινωνίας. Συμμετέχουμε ενεργά σε κοινωνικές δράσεις και στηρίζουμε το έργο φορέων, όπως η Ομάδα Αιγαίου, που λειτουργούν ως σύμμαχοι των τοπικών κοινωνιών σε θέματα πρόληψης, ιδιαίτερα σε μικρά και ακριτικά νησιά της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here