Global Sustain: Let’s practice what we preach

Έχοντας ήδη προβεί στη δημοσίευση του πρώτου COP (Communication on Progress) το 2012, η Global Sustain παρουσιάζει τον πρώτο της Απολογισμό Αειφορίας που ακολουθεί τις Αρχές του Global Reporting Initiative (GRI) και του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact).

Ο Απολογισμός είναι επίσης GRI checked και έχει λάβει και εξωτερική διασφάλιση από τον ανεξάρτητο φορέα ΕΥ. Επίσης, η Global Sustain έχει συνυπογράψει τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, αποτελεί ιδρυτικό μέλος του τοπικού δικτύου για το Οικουμενικό Σύμφωνο από το 2008 και ο Διευθύνων Eταίρος της αποτελεί μέρος της συντονιστικής γραμματείας, ενώ είναι και μέλος του βελγικού τοπικού δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου.

Οι πυλώνες δράσης που καλύπτει ο Απολογισμός είναι οι ακόλουθοι:

Αγορά

Η εταιρεία το 2012 αύξησε τον κύκλο εργασιών της σε σχέση με το 2011, κατέβαλλε 50% περισσότερα κεφάλαια για μισθούς και κοινωνικές παροχές, χρηματοδότησε δύο προγράμματα ΜΚΟ, ενώ δίνονται στοιχεία από την έρευνα ικανοποίησης μελών για τις υπηρεσίες της. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 86,96% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύει ότι η εταιρεία έχει πολύ καλό επίπεδο αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.

Ανθρώπινο δυναμικό

Οι άνθρωποι αποτελούν το πιο σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη της εταιρείας, γι’ αυτό η σωστή αξιοποίηση αλλά και η επένδυση στην ανάπτυξή τους βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της. Μάλιστα το 2012 η Global Sustain αύξησε τον αριθμό του προσωπικού της, καθώς και τις ώρες εκπαίδευσης, προσφέροντας άριστες συνθήκες εργασίας.

Κοινωνία

Στο τέλος κάθε χρόνου η εταιρεία χρηματοδοτεί δύο προγράμματα ΜΚΟ με σκοπό να στηρίξει το έργο τους, προβάλλοντας παράλληλα τις δράσεις τους. Το 2012 χρηματοδοτήθηκαν τα προγράμματα: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για 60 παιδιά σε κίνδυνο. Μαζί θα τα καταφέρουμε!» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Προστατευμένα Διαμερίσματα» του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Φθιώτιδας. Ακόμα, η εταιρεία αναπτύσσει εθελοντική δράση, ενισχύοντας κοινωφελείς πρωτοβουλίες σε συνεργασία με οργανισμούς αλλά και εταιρείες-μέλη της, ενώ παράλληλα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης της διαφάνειας και της λογοδοσίας, καθώς είναι ένας από τους επίσημους υποστηρικτές της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης κατά της Διαφθοράς που διοργανώνει η Διεθνής Διαφάνεια και του Report or Explain Campaign Forum του GRI.

Περιβάλλον

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια περιβαλλοντική πολιτική εστιάζοντας στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω: α) της ανακύκλωσης υλικών, β) της ανθρακικής ουδετεροποίησης (η εταιρεία έχει αντισταθμίσει πλήρως τους ρύπους για τη λειτουργία της) και γ) της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

Επιπλέον, η εταιρεία προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πελάτες, προμηθευτές και κοινωνικούς της εταίρους σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την κλιματική αλλαγή.

Όπως ανέφερε σχετικά με τον απολογισμό αειφορίας ο Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain: «Ο πρώτος απολογισμός αειφορίας της Global Sustain είναι σημαντική εξέλιξη, καθώς αντανακλά τη στάση της εταιρείας ως ενεργού και υπεύθυνου πολίτη. Πρόκειται για αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής στρατηγικής και των αξιών μας, ως πιστοί πρεσβευτές της αειφορίας. Η πρώτη αυτή προσπάθεια αποτελεί ένα μικρό βήμα για ένα μεγάλο ταξίδι, στο οποίο είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι και προσηλωμένοι».

Πρώτη δημοσίευση στην ετήσια ειδική έκδοση CSR Reports 2014.

Μπορείτε να βρείτε διαδικτυακά την έκδοση εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ