Πρόγραμμα ανακύκλωσης ΟΤΕ – COSMOTE

Με σημαντικά αποτελέσματα έκλεισε ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του κοινού προγράμματος ανακύκλωσης (1-6-2013 μέχρι 1-6-2014) στο δίκτυο καταστημάτων ΟΤΕ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Με τη συμβολή κοινού και εργαζομένων του Ομίλου που συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, περισσότεροι από 50 τόνοι μπαταριών, μελανοδοχείων καθώς και συσκευών κινητής & σταθερής τηλεφωνίας με τα αξεσουάρ τους, συγκεντρώθηκαν σε 500 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ΟΤΕ-COSMOTE, και πάλι με τη συμμετοχή του κοινού ενισχύονται σημαντικά και οι δράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Φιλοδασική Ένωση Αθηνών» και «Καλλιστώ». Για κάθε τόνο κινητών και σταθερών τηλεφωνικών συσκευών με τα αξεσουάρ τους που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια ενός έτους (συνολικά 7,6 τόνοι), 1.000 ευρώ διατίθενται στους παραπάνω περιβαλλοντικούς φορείς. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης συνεχίζεται ακόμη πιο εντατικά για το 2014, και στόχος είναι να κινητοποιηθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος και να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμβολή όλων στην προστασία του περιβάλλοντος υπενθυμίζουν οι δύο εταιρείες με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μέσω στοχευμένων ενεργειών επικοινωνίας. Με ένα βίντεο ειδικά σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό, ενημερώνουν το κοινό και τους εργαζομένους του Ομίλου, για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και για το πώς μια μικρή προσπάθεια από τον καθένα μπορεί να φέρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Η καμπάνια θα είναι διαθέσιμη  στις σελίδες facebook και youtube του OTE και της COSMOTE (facebook.com/cosmote, facebook.com/ote.gr, youtube.com/cosmote, www.youtube.com/otegr), καθώς και στις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών.

Επιστέγασμα των δράσεων των δύο εταιρειών για τη μείωση της επίδρασης από τη λειτουργία τους στο περιβάλλον, είναι μια σειρά πιστοποιήσεων που λαμβάνουν από τρίτους φορείς. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η πιστοποίηση που έλαβε το 2013 ο ΟΤΕ για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με τις αρχές του προτύπου ISO 14001:2004, ενώ η COSMOTE είναι ήδη πιστοποιημένη. Παράλληλα  για τρίτη συνεχή χρονιά και οι δύο εταιρείες εξασφάλισαν από τη ΔΕΗ ΑΕ, προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας του οργανισμού κατά το 2013, Εγγυήσεις Προέλευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), πιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό ότι για το σύνολο των ηλεκτρικών καταναλώσεων του ΟΤΕ και της COSMOTE από τη ΔΕΗ ΑΕ, ισόποση ενέργεια έχει παραχθεί από ΑΠΕ.

Την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ και η COSMOTE συμμετέχουν στη στρατηγική για την Κλιματική Αλλαγή του Ομίλου Deutsche Telekom, σύμφωνα με την οποία τίθεται στόχος μείωσης  των εκπομπών  διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε επίπεδο Ομίλου, κατά 20% έως το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here