Μercedes-Βenz Ελλας και φαινόμενο θερμοκηπίου

Ο όρος κλιματική αλλαγή ή «φαινόμενο του θερμοκηπίου» αναφέρεται στην αύξηση της θερμοκρασίας της γης, η οποία προκαλείται από την αύξηση στην ατμόσφαιρα της συγκέντρωσης αερίων, που έχουν την ιδιότητα να παγιδεύουν θερμότητα – όπως ακριβώς το γυαλί παγιδεύει τη θερμότητα σε ένα θερμοκήπιο. Η άμβλυνση του φαινομένου αποτελεί υποχρέωση όλων, γι’ αυτόν το λόγο με το αίσθημα υπευθυνότητας που τη χαρακτηρίζει η Mercedes-Benz Ελλάς προχώρησε σε παρεμβάσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στην πράξη σε αυτήν την υποχρέωσή της.

Έτσι, το 2013 αύξησε το ποσοστό πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων του ιδιόκτητου στόλου της στο 78% (επιτυγχάνοντας μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 31%), χρησιμοποίησε λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης στο 60%  των πηγών φωτισμού, τοποθέτησε αισθητήρες κίνησης σε κοινόχρηστους χώρους και αντικατέστησε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές των εγκαταστάσεών της ώστε να διαθέτουν ενεργειακή σήμανση Α και Α+. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το 2013 η Mercedes-Benz Ελλάς να μειώσει το Αποτύπωμα Άνθρακά της κατά 10% σε ισοδύναμους τόνους CO2 σε σχέση με το 2012.

Παράλληλα, η Mercedes-Benz Ελλάς έχοντας εγκαταστήσει από το 2013 ένα φωτοβολταϊκό συγκρότημα ισχύος 300 kW, σε επιφάνεια 4.000 τμ. των εγκαταστάσεών της, συμβάλλει δραστικά στη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειες από το δίκτυο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.) και κατ’ επέκταση στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το σύστημα είναι «διασυνδεδεμένο», δηλ. η παραγόμενη ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ η οποία είναι υπεύθυμη για τη διαχείρισή της.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η Mercedes-Benz Ελλάς να  παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο ύψους 421 MWh το 2013, κάτι που  αντιστοιχεί στο 32,5% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεών της, ενώ παράλληλα απέτρεψε την εκπομπή στην ατμόσφαιρα 302,4 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από τη Δ.Ε.Η.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here