Κέντρο Αειφορίας (CSE): Roundtable στη Νέα Υόρκη

 

Με αφορμή τη πρόσφατη ανακοίνωση του Προέδρου της Αμερικάνικης Κυβέρνησης Barack Obama σύμφωνα με την οποία οι αμερικανικές μονάδες παραγωγής ενέργειας πρέπει να μειώσουν μέχρι το 2030 τις εκπομπές του θερμοκηπίου κατά 30%, το Κέντρο Αειφορίας διοργάνωσε Roundtable στις 2 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Beacon της Νέας Υόρκης με θέμα τη μέτρηση της απόδοσης και  της αξίας της ΕΚΕ ως επένδυση και σημείο αναφοράς της στρατηγικής των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την 6η κατά σειρά που έχει διοργανωθεί από το  CSE το διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων στη Νέα Υόρκη, σημαντικές εταιρείες και οργανισμοί όπως το United Nations Global Compact, οι Ernst & Young, PwC, CINCS, Delhaize είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν φλέγοντα ζητήματα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί σήμερα σε ότι αφορά τις επενδύσεις τους σε προγράμματα ΕΚΕ.

Το CSE θα ήθελε να ευχαριστήσει τους προσκεκλημένους ομιλητές, τον κ. Bahar Gidwani, CEO του CSRHub και τον κ. Richard Parlier, Sustainability Project Integration Specialist του United States Postal Service, οι οποίοι παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές που έχουν υιοθετήσει οι εταιρείες τους καθώς και τη σημασία της μέτρησης της αποδοτικότητας των σχετικών με την ΕΚΕ επενδύσεων.

O Νίκος Αυλώνας Πρόεδρος του CSE, ο οποίος ήταν ένας εκ των ομιλητών δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχημένη εκδήλωση, η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα ανοιχτού διαλόγου με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου σε ένα από τα πιο σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα, αυτό της μέτρησης της απόδοσης και αξίας των πρακτικών βιωσιμότητας».

Το Kέντρο Αειφορίας (CSE) κλείνει το 2014 εννέα χρόνια υπεύθυνης λειτουργίας στην Ελλάδα, από όπου και ξεκίνησε την δραστηριοποίηση του το 2005. Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι κορυφαίος εκπαιδευτικός  και συμβουλευτικός οργανισμός εξειδικευμένος στα θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Με συγκριτικό πλεονέκτημα τη  πολύχρονη εμπειρία επί θεμάτων ΕΚΕ έχει υποστηρίξει  και υλοποιήσει  πρωτοπόρες δράσεις που αφορούν στην εταιρική υπευθυνότητα, ενώ έχει σχεδιάσει στρατηγικές που ενισχύουν τη καινοτομία και το υπεύθυνο επιχειρείν τόσο σε Εθνικό όσο και Διεθνές επίπεδο.
Σήμερα το Κέντρο Αειφορίας δραστηριοποιείται  σε 25 χώρες και 3 ηπείρους και διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του  περισσότερους από 100 πελάτες μεταξύ των οποίων είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων( ΕΙΒ ),Dubai Government , Εurochamber  of Commerce και Fortune 500, Lloyds banking group, Coca Cola, Walmart, ABM, LCI. Lincoln Financial Group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ