Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια

Το Ανοιχτό Φεστιβάλ με τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!» διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και του Δήμου Αθηναίων.

Πολλοί περαστικοί αξιοποίησαν τους σύγχρονους προσομοιωτές του Ινστιτούτου και έμαθαν από τους εθελοντές μέσα από πρωτότυπες και μοναδικές δράσεις πώς μπορούν εύκολα να προστατέψουν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή τόσο τη δική τους όσο και των δικών τους ανθρώπων. Παράλληλα λειτούργησε και τράπεζα αίματος στην οποία δεκάδες άνθρωποι έγιναν δωρητές αίματος γα τα τροχαία συμβάντα.

Την ίδια μέρα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερίδα συμμετείχαν μέλη της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο της Εκπαίδευσης και των Μεταφορών.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η αναζήτηση νέων ιδεών και η προβολή βέλτιστων πρακτικών για την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Ομιλητές ήταν, ο εκπρόσωπος του European Road Safety Charter και Διευθυντής του Οργανισμού Responsible Young Drivers κος Ruben Stassen, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κα Δανέλλη-Μυλωνά Βασιλική, ο Διευθυντής του Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής Δρ. Μάνος Αποστολάκης, ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΜΠ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων  Συγκοινωνιολόγων, κος Κωνσταντίνος Αντωνίου και η Υπεύθυνη Ποιότητας του Ι.Ο.ΑΣ. κα Μαρία Νιωτάκη.

Στη συνάντηση εργασίας  συμμετείχαν εκπρόσωποι από το χώρο της μοτοσικλέτας, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στον τομέα προώθησης της  Οδικής Ασφάλειας. Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο κος Carlos Martin-Ruiz-De-Gordejuela, Προϊστάμενος Τύπου & ΜΜΕ της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ο οποίος παρακολούθησε την ενδιαφέρουσα συζήτηση, συγχαίροντας τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία που για πολλοστή φορά κατατάσσουν δυστυχώς την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης των 27 σε ό,τι αφορά στα θύματα και στους σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία δυστυχήματα με τους νέους να έχουν τη θλιβερή πρωτιά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από όλους τους ομιλητές στην ανάγκη για συστηματική εισαγωγή της Κυκλοφοριακής Αγωγής στη χώρα μας μέσω μιας διαθεματικής προσέγγισης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ενώ εξίσου σημαντική κρίθηκε η επιμόρφωση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων ώστε να γίνει ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ιδιαίτερα εποικοδομητικές ήταν και οι προτάσεις των εκπροσώπων της Λέσχης Μοτοσικλετιστών ΛΕΜΟΤ καθώς και του εκπρόσωπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσικλέτας «Μοτοθέσις» σε θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή οδήγηση της μοτοσικλέτας, ενός ακόμη τομέα όπου η χώρα μας υπολείπεται κατά πολύ των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Στη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε συνεργασία μεταξύ των παριστάμενων φορέων ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις για την Οδική Ασφάλεια με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και στα παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ