ΙΚΕΑ και WWF Ελλάς εξοικονομούν ενέργεια

Η ΙΚΕΑ και το WWF Ελλάς έδειξαν με έναν ξεχωριστό τρόπο τη σημαντικότητα της εξοικονόμησης ενέργειας

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΙΚΕΑ σε συνεργασία με το WWF Ελλάς διοργάνωσαν μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση με παράλληλα διασκεδαστικό αλλά και επιμορφωτικό χαρακτήρα.

Από την Δευτέρα, ο πεζόδρομος δίπλα από το Λευκό Πύργο είχε γεμίσει με τον κόσμο που παρατηρούσε από κοντά τα παρασκήνια της προετοιμασίας για το στήσιμο της εντυπωσιακής κατασκευής με τα ποδήλατα και τους λαμπτήρες. Το σκηνικό περιλάμβανε μια εξέδρα καλυμμένη με καταπράσινο γρασίδι, δύο ποδήλατα και  δύο σειρές από λαμπτήρες, μία με συμβατικούς και μία με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Σκοπός της ενέργειας ήταν να δείξει στον κόσμο πόση ενέργεια εξοικονομείται με τις «κόντρες» μεταξύ των ποδηλατών στην προσπάθειά τους να ανάψουν τους λαμπτήρες. Το αποτέλεσμα ήταν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας να ανάβουν με ευκολία και η έντασή τους να παραμένει για ώρα ενώ χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια και κατανάλωση ενέργειας για το άναμμα των συμβατικών.

Επώνυμοι από το χώρο του αθλητισμού και της τηλεόρασης έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Η Τασούλα Κελεσίδου, Ολυμπιονίκης στη δισκοβολία, ο Γρηγόρης Βερροιώτης,  δημοσιογράφος και «ποδηλάτης του κόσμου», οι μπασκετμπολίστες της ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης Σάββας Ηλιάδης και Δημήτρης Βεργίνης καθώς και ο διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Χατζηβρέττας, ο Αλέξης Κωστάλας και ο ηθοποιός Κώστας Γιαννακόπουλος ήταν όλοι εκεί για τη διοργάνωση της ΙΚΕΑ και του WWF Ελλάς θέλοντας να δείξουν ότι η εξοικονόμηση ενέργειας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Με κεντρικό μήνυμα «Εξοικονόμησε ενέργεια. Προστάτεψε το περιβάλλον. Ενεργοποιήσου» η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη από τις 17:00 έως τις 23:00 και θα επαναληφθεί αύριο Τετάρτη από 11:00 έως 13:00 & από 17:00 έως 20:00.
Η ΙΚΕΑ ενισχύοντας τις δράσεις του WWF Ελλάς προσφέρει 0,40€ με κάθε αγορά λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας στο κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, από 05 έως 09/06.

Το βίντεο με το making of της κατασκευής μπορείτε να δείτε στο: http://www.youtube.com/watch?v=27Cqbhp1G0s&list=PL7BA0DDE205B85592&index=9&feature=plpp_video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ