AbbVie: Ενέργεια για τους Ρευματοπαθείς Κρήτης

Tην περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie συγκεντρώθηκαν στην κουζίνα του κτήματος Θωμαδάκη, στο Ηρακλείο Κρήτης, και μαζί με μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης παρασκεύασαν γεύμα 50 ατόμων για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Οι δουλειές του σπιτιού και το καθημερινό μαγείρεμα αποτελούν πολλές φορές έναν πραγματικό άθλο για τα άτομα που πάσχουν από ρευματικά νοσήματα, ιδίως από φλεγμoνώδεις αρθρίτιδες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλαθρίτιδα ή η ψωριασική αρθρίτιδα. Ο χώρος της κουζίνας και η παρασκευή φαγητού θεωρήθηκε, λοιπόν, ως η ιδανική ευκαιρία για τους 13 εργαζομένους από διάφορα τμήματα της AbbVie (μεταξύ των οποίων και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Πασχάλης Αποστολίδης), καθώς και για τα 12 μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, να γνωριστούν επί τω έργω και να δημιουργήσουν μαζί ένα γεύμα 50 ατόμων.

Το μενού που παρασκευάστηκε, προσφέρθηκε μέσω της εθελοντικής ομάδας GIVE, σε 50 συνανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι εργαζόμενοι της AbbVie μέσα από την κοινή δράση, να βιώσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματικά νοσήματα στην καθημερινότητα τους. Παράλληλα, όμως, μέλημά της εταιρείας ήταν μέσα από αυτή τη δράση να βοηθηθούν και συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν δυσκολία ακόμα και στην πρόσβαση στο καθημερινό φαγητό.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, μοιράστηκε την αίσθηση που της άφησε αυτή η «μαγειρική» σύμπραξη: «Ήταν πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις των ανθρώπων της AbbVie για να μάθουν όσον το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη δύσκολη καθημερινότητά μας, όπως, επίσης, και η διακριτικότητα με την οποία έσπευδαν να μας βοηθήσουν στη συνέχεια σε πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε, όπως το καθάρισμα και το κόψιμο των υλικών που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμά μας. Μέσω αυτής της δράσης αποκτήσαμε καινούργιους φίλους, αλλά και νέους σύμμαχους στον αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου για τη σοβαρότητα των νοσημάτων μας και την ανάγκη ανεύρεσης καινοτόμων θεραπειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ρευματικά νοσήματα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μοιραστήκαμε χρόνο και εμπειρίες με τα μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης και δημιουργήσαμε μαζί μια αλυσίδα προσφοράς με κοινό παρανομαστή όσους έχουν ανάγκη. Ήταν μια εμπειρία που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη μάχη που δίνουμε καθημερινά για τη βελτίωση της υγείας των συνανθρώπων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ