AXA: Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας 2014

Πλήθος από δράσεις, μεγάλη συμμετοχή και μια σημαντική κληρονομιά από μηνύματα που θα κινητοποιήσουν τους ανθρώπους της ΑΧΑ να αξιοποιούν ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις τους για να στηρίζουν την κοινωνία, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 22 Ιουνίου 2014.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας αυτής:

▪ 233 άνθρωποι της Εταιρείας συμμετείχαν εθελοντικά σε ενέργειες
▪ 1.249 ώρες εθελοντικής δράσης προσφέρθηκαν από την εθελοντική ομάδα της Εταιρείας – ΑΧΑ Hearts in Action (αποκλειστικό δίκτυο και διοικητικό προσωπικό)

Οι ενέργειες στις οποίες συμμετείχαν οι άνθρωποι της ΑΧΑ κυμάνθηκαν σε ένα ευρύ θεματικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε:

– Εκπαίδευση για την Οδική Ασφάλεια για τα παιδιά των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών «Εργαστήρι» και «Έδρα» μέσω βιωματικού προγράμματος για την οδική ασφάλεια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», Σύμμαχο της ΑΧΑ για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο.
– Ενημέρωση για τη σημαντική δράση του «Ταμείου Ερευνών» της ΑΧΑ που επενδύει στην Πρόληψη των ασφαλιστικών κινδύνων, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τον Έλληνα Ερευνητή Δρ. Νικόλαο Μπάκα στην έρευνά του, «Η απότομη αναδιοργάνωση του αεροχειμάρρου και οι κλιματικές επιπτώσεις της».
– Ενημέρωση για την πρόληψη του διαβήτη, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με οδηγό τον διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη» σε 5 πόλεις της Ελλάδας (Κατερίνη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη), στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας που έλαβε χώρα σε 18 πόλεις.
– Ενημέρωση για το πρόγραμμα “Water for all in Senegal” που διοργάνωσε η ΑΧΑ Μεσογείου και Λατινικής Αμερικής, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργούνται ειδικοί σταθμοί για πόσιμο νερό, με συμμετοχή και από εθελοντές της ΑΧΑ Ελλάδας.

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΑΧΑ και της στρατηγικής της Εταιρείας για τη μείωση των ασφαλιστικών κινδύνων μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση. Σε επίπεδο Ομίλου, 77.062 άνθρωποι προσέφεραν 132.616 ώρες εθελοντικής δράσης συνολικά. Μέσα από μία σειρά ετήσιων, δομημένων πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας, η ΑΧΑ έχει κερδίσει επάξια:

▪ Την 1η θέση στον Ασφαλιστικό Κλάδο παγκοσμίως και στις 120 πιο ανεπτυγμένες εταιρείες1 στους τομείς της Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διοικητικής διαχείρισης.
▪ Την 1η θέση στον Ασφαλιστικό Κλάδο παγκοσμίως στην κατάταξη Sustainability Investment2 του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ