Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας από OTE-COSMOTE

Τον ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2013 παρουσίασαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE, που περιλαμβάνει τις επιδόσεις τους στον επιχειρηματικό στίβο, τη συνεισφορά τους στην οικονομία και την κοινωνία, καθώς και τις ενέργειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων υλοποιήθηκαν σχεδόν όλοι οι  στόχοι Εταιρικής Υπευθυνότητας που τέθηκαν για το 2013.

• Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προσέφεραν περισσότερα από 2,6 εκατ. ευρώ μέσω χορηγιών, δωρεών σε είδος και σε χρήματα, στηρίζοντας ακόμη πιο εντατικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και νέους ανθρώπους.

• Περισσότεροι από 4.900 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες των δύο εταιρειών.

• Το ανθρώπινο δυναμικό τους ανανεώθηκε με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, μέσα από επιτυχημένα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης και νέες προσλήψεις – 1.000 νέοι εργαζόμενοι προσελήφθησαν σε περίοδο δώδεκα μηνών.

• Αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο οι δράσεις για το περιβάλλον, όπως η μείωση των εκπομπών CO2, η εξοικονόμηση ενέργειας και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – πάνω από 50 τόνοι τηλεφωνικών συσκευών (σταθερών και κινητών με τα αξεσουάρ τους), μπαταριών και μελανιών εκτυπωτών ανακυκλώθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, στο δίκτυο καταστημάτων ΟΤΕ-COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

• Μέσα από έρευνες και διαδικασίες αξιολόγησης, ενδυναμώθηκε ο διάλογος με τους εταίρους.

• Περισσότερες από 15.000 επιχειρήσεις προβλήθηκαν δωρεάν στο διαδίκτυο μέσω του προγράμματος “your business.gr”.

 

Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα € 2 δισ., ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Όμιλος έχει ανακοινώσει επενδύσεις ύψους € 1,2 δισ. κυρίως για Δίκτυα Νέας Γενιάς (New Generation Networks), τόσο για σταθερή όσο και για κινητή τηλεφωνία.

Με αφορμή τη νέα έκδοση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας (ΕΥ), η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα δήλωσε: «Δουλεύουμε σκληρά προκειμένου οι υψηλές οικονομικές μας επιδόσεις, να συμβαδίζουν με το οικολογικό και κοινωνικό μας αποτύπωμα. Στηρίζουμε τις επενδύσεις και την καινοτομία με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μας σε όλους τους τομείς είναι οι άνθρωποί μας. Το ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να κάνει τα μικρά βήματα μεγάλα άλματα και αποτελεί καταλύτη στο να μας εμπιστεύεται το κοινό τόσο για τις επιχειρηματικές μας επιδόσεις, όσο και για την κοινωνική ευαισθησία και αξιοπιστία μας».

OTE-COSMOTE_CR_Results2013_highlights

Ο φετινός κοινός Απολογισμός ΕΥ 2013 είναι διαθέσιμος στο http://www.ote-cosmote-cr2013.gr και διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Επιτρέπει ευκολότερη πλοήγηση στο χρήστη, σε ένα φιλικό online περιβάλλον, αλλά και ταχύτερη πληροφόρηση μέσω οπτικοακουστικών εφαρμογών. Mε τη χρήση νέων διαδραστικών εργαλείων, όπως το Data Charting Tool, διευκολύνει την επεξεργασία της πληροφορίας βάσει των ξεχωριστών αναγκών του αναγνώστη.

Συγκεκριμένα:

• χωρίζεται σε 4 βασικές θεματικές ενότητες ( «Με μια ματιά», «Ο Απολογισμός», «Data Center Tool» και «Downloads») και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη, ανάλογα με το προφίλ του, να αντλήσει την πληροφορία που χρειάζεται

• διαθέτει διαδραστικά εργαλεία όπως είναι το Data Charting Tool, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα οπτικοποίησης των βασικών δεικτών απόδοσης Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE, σε ποικίλους τύπους γραφημάτων, για τα έτη 2012-2013.

Το εργαλείο δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε μια σειρά λειτουργιών ανάλυσης. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να συγκριθούν και να αποθηκευτούν σε μορφή φύλλου Excel αλλά και ως εικόνα.

• διαθέτει οπτικοακουστικά μέσα όπως video, στο οποίο παρουσιάζονται τα βασικά επιτεύγματα των 2 εταιρειών τη χρονιά που πέρασε, καθώς και video με συνεντεύξεις  του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ και της Διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here