Η Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi

Πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχόμενη χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70.000 εθελοντών σε 93 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα διοργανώθηκαν 11 κοινωνικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το τελευταίο τρίμηνο, στις οποίες συμμετείχαν εθελοντικά 226 εργαζόμενοι με τους φίλους και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά, οι δράσεις που διοργανώθηκαν στις δυο πόλεις ήταν οι εξής:

• Χαμόγελο του Παιδιού – Δωρεά Τροφίμων και Φαρμάκων: Σε διάστημα επτά ημερών, οι εργαζόμενοι της Citi σε Αττική και Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν 1.215 τεμάχια συσκευασμένων τροφίμων, ειδών πρωινού φαγητού για τα παιδιά, βρεφικών ειδών, όπως γάλα και κρέμες, αλλά και ειδών προσωπικής φροντίδας, απορρυπαντικών και χαρτικών. Επιπλέον, προσέφεραν συνολικά 136 τεμάχια ειδικών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων ινσουλινών και αναλώσιμων για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη.
• Μέριμνα: Οι εργαζόμενοι στα Καταστήματα της Θεσσαλονίκης πήραν μέρος στη δράση της Μέριμνας: «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας», βοηθώντας τους συμμετέχοντες να γράψουν το προσωπικό τους μήνυμα με θέμα την «απώλεια» σε μπαλόνια, τα οποία αφέθηκαν μαζικά στον ουρανό.
• Χαμόγελο του Παιδιού – Μπομπονιέρες: Ομάδες εθελοντών βρέθηκαν για 5 απογεύματα στο Εθελοντικό Εργαστήρι του Χαμόγελου του Παιδιού στα Ιλίσσια και επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά μπομπονιέρες, οι οποίες διατίθενται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού για την προστασία των παιδιών.
• ΕΛΕΠΑΠ: Οι εθελοντές ομόρφυναν τον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας νεογνών της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι φυτεύοντας λουλούδια και κατασκευάζοντας πολύχρωμες χειροτεχνίες, τις οποίες κρέμασαν στα δέντρα του κήπου.
• Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – Δημιουργία νέας βάσης δεδομένων: Μία ομάδα εθελοντών από το Τμήμα Τεχνολογίας της Citi ανέλαβε τη δημιουργία νέας βάσης δεδομένων καταγραφής των φαρμάκων που δωρίζονται στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
• Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – Καταγραφή και οργάνωση φαρμάκων: Δύο ακόμη ομάδες εθελοντών επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ιατρείου και βοήθησαν στην τακτοποίηση και καταγραφή των φαρμάκων.

Ο Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, δήλωσε: «Όπως σε κάθε χώρα όπου η Citi δραστηριοποιείται, έτσι και στην Ελλάδα η προσφορά κοινωνικού έργου είναι ενσωματωμένη στη στρατηγική μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δίνουμε τη δυνατότητα στους εργαζόμενούς μας να αισθανθούν την ικανοποίηση της προσφοράς και της συμπαράστασης σε όσους τη χρειάζονται. Η υψηλή ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες της Τράπεζας επιβεβαιώνει πάντα την ποιότητα των ανθρώπων της Citi».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ