Ο «ΑΘΛΟΣ» των 1.000 μιλιών έγινε πραγματικότητα

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, ο Θανάσης Τσάκλας με τους συναθλητές του, Ελένη Λυγερού και Απόστολο Τσάκλα, έκαναν πραγματικότητα τον «ΑΘΛΟ» των 1.000 μιλιών, το πρωτότυπο φιλανθρωπικό εγχείρημα, τερματίζοντας με επιτυχία στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδος τη Γαύδο.

Ο Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος, με υπερπροσπάθεια κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, ξεκινώντας από το βορειότερο σημείο της χώρας μας, το Ορμένιο και διανύοντας συνολικά 1.000 μίλια, να τερματίσουν την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας την Γαύδο, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Με αντίξοες καιρικές συνθήκες και ελάχιστες ώρες ξεκούρασης, ο Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος μέσα σε 11 μέρες διέσχισαν την Ελλάδα περνώντας από την Καβάλα, το Λιτόχωρο, τις Θερμοπύλες, το Μαραθώνα, την Κόρινθο, τη Λακωνία διανύοντας συνολικά 1.520 χλμ με τα ποδήλατα τους, κάνοντας ορειβασία 2.918μ στον Όλυμπο, τρέχοντας  την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας των 42.195 μ. και ολοκληρώνοντας το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα διάπλου, με ειδική πλωτή φουσκωτή σχεδία (shuttle bike) με ποδηλατοκίνηση, από το ακρωτήρι Μαλέα της Πελοποννήσου έως τα Χανιά και συγκεκριμένα την Κίσσαμο, περνώντας με τη σχεδία από τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Κινητήριος δύναμη του «ΑΘΛΟΥ» ήταν η στήριξη και η προσφορά στα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκεια του ΑΘΛΟΥ, ο Θανάσης προσκαλούσε τους φίλους και υποστηρικτές του να στέλνουν μήνυμα στο 54234 και γράφοντας τη λέξη ΦΛΟΓΑ ή FLOGA καθώς τα έσοδα από τα μηνύματα θα δοθούν στη ΦΛΟΓΑ για τη στήριξη των δράσεων του συλλόγου.

Ο Θανάσης κατά τη διάρκεια του τερματισμού δήλωσε: «Η χαρά και η ικανοποίηση που νιώθω δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις. Καταφέραμε να δώσουμε στον ΑΘΛΟ σάρκα και οστά. Είμαστε υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε μια από τις δυσκολότερες πρωτοβουλίες που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Οι ευχές και η δύναμη όλων των φίλων του ΑΘΛΟΥ ήταν η κινητήριος δύναμη μας».

Υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας, είναι η WIND Ελλάς, η ΚΤΜ bikes με την παροχή ποδηλάτων, η Termoil, η Lalizas, τα Οπτικά Λυγερού, τα οπτικά Bollé, η Τhe WIGS και η Ελληνική ομάδα διάσωσης. Χορηγός επικοινωνίας είναι το Sport24, καθώς και ο graphic designer Νικόλαος Αθανασιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here