Δράση του Stelios Philanthropic Foundation στην Αθήνα

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, Ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι τη λειτουργία του φιλανθρωπικού προγράμματος «Φαγητό από καρδιάς» στην Αθήνα, που θα χρηματοδοτείται από το Stelios Philanthropic Foundation πιλοτικά για ένα έτος.

Η πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο να βοηθήσει αδιακρίτως ανθρώπους της πρωτεύουσας που έχουν ανάγκη, περιλαμβάνει την καθημερινή διανομή φαγητού (ένα σάντουιτς με ζαμπόν & τυρί) από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 13:00-14:00, στο κτίριο δράσης του Ιδρύματος στην οδό Γερμανικού 18, στον Κεραμεικό. Στους δύο μήνες που λειτουργεί το πρόγραμμα στην Αθήνα έχουν ήδη εγγραφεί περίπου από 600 δικαιούχοι, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς προσέρχονται καθημερινά για παραλαβή γεύματος.

Το πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς» ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Από την έναρξη του προγράμματος, στην έδρα του Stelios Philanthropic Foundation στη Λεμεσό, το «Φαγητό από καρδιάς» προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα / σνακ και ένα χαμόγελο από καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση.

Στην Κύπρο η δράση αριθμεί συνολικά 4 σημεία διανομής (3 στη Λεμεσό και 1 στη Λευκωσία), με το νέο κέντρο διανομής στην Αθήνα να αποτελεί το 5ο σημείο της δράσης. Περίπου 15 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος στην Κύπρο, έχουν διανεμηθεί περισσότερα από 250.000 σνακ.

Με αφορμή την ανακοίνωση της λειτουργίας του προγράμματος στην Αθήνα, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: «Με το πρόγραμμα Φαγητό από Καρδιάς, θέλουμε να συνεισφέρουμε στην κάλυψη μιας βασικής ανάγκης – στο να έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας αδιακρίτως, εύκολα και χωρίς ερωτήσεις, έστω ένα μικρό γεύμα. Όμως, η προσφορά μας αυτή έχει δύο πρόσωπα. Αισθάνομαι ικανοποίηση για τη στήριξη που παρέχουμε και την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα στενοχώρια για το γεγονός ότι τέτοιου είδους προσπάθειες αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος στην Αθήνα του σήμερα. Γεννήθηκα στην Αθήνα και σίγουρα έχουμε δει και καλύτερες μέρες. Η καλύτερη είδηση θα ήταν μια μέρα στο όχι τόσο μακρινό μέλλον να μην μας χρειάζονται πλέον. Θα είναι μεγάλη χαρά, μια μέρα, να μην έρθει κανένας και να το κλείσουμε. Μέχρι τότε θα είμαστε εκεί να βοηθάμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και θα εξακολουθήσουμε να επιχορηγούμε προγράμματα που διαμορφώνουν μια καλύτερη καθημερινότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο».

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια αίτηση εγγραφής με το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό τηλεφώνου τους. Απαραίτητη είναι η λήψη μιας φωτογραφίας για τη δημιουργία προσωπικής κάρτας δικαιούχου που θα επιδεικνύουν σε κάθε παραλαβή φαγητού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ