Προτάσεις της AXA για το Εθνικό Σχέδιο ΕΚΕ

Σε συνέχεια πρόσκλησης από το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η ΑΧΑ Ασφαλιστική συμμετείχε τη Δευτέρα στη διαβούλευση επί του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» 2014 – 2020.

Στη συζήτηση έλαβε μέρος σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων από όλο το φάσμα των οικονομικών κλάδων της χώρας και στη διάρκεια αυτής:

▪    Έγινε παρουσίαση του Σχεδίου από τους προσκεκλημένους φορείς
▪    Οι συμμετέχουσες εταιρείες παρουσίασαν τις προτάσεις τους επί του Σχεδίου
▪    Πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε Στρογγυλό Τραπέζι για τα βασικά θέματα του Σχεδίου

Από πλευράς ΑΧΑ συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ερρίκος Μοάτσος, ο οποίος ανέφερε: «Χαιρετίζουμε αυτό το σημαντικό βήμα που πραγματοποιείται σήμερα, στην κατεύθυνση του σχεδιασμού εθνικής στρατηγικής για την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας, καταθέτουμε την άποψη πως βασική προσθήκη στην εφαρμογή της στρατηγικής, θα πρέπει να είναι η στόχευση στην πρόληψη των κινδύνων και όχι μόνο στην ανακούφιση ήδη υπαρχόντων προβλημάτων. Για εμάς στην ΑΧΑ, η πρόληψη αποτελεί μέρος της καθημερινής μας εργασίας και θεωρούμε πως πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους τους τομείς της οικονομίας».

Η διαβούλευση έλαβε χώρα στα γραφεία του ΣΕΒ στην Αθήνα και αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα Μέλη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Απώτερος σκοπός της συνάντησης ήταν να δημιουργηθούν πολλαπλασιαστικά οφέλη τα οποία θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στην προσπάθεια επιτυχούς εφαρμογής του Σχεδίου και στην υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΑΧΑ κατέθεσε ένα λεπτομερές σχέδιο προτάσεων προς το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο. Οι προτάσεις της ΑΧΑ βασίστηκαν στη σημαντική γνώση που έχει για θέματα εταιρικής υπευθυνότητας, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο ότι σε παγκόσμια κλίμακα, ο Όμιλος ΑΧΑ τοποθετείται:

▪    στην 1η θέση στον Ασφαλιστικό Κλάδο και στις 120 πιο ανεπτυγμένες εταιρείες1 στους τομείς της Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διοικητικής διαχείρισης.
▪    στην 1η θέση στον Ασφαλιστικό Κλάδο στην κατάταξη Sustainability Investment2 του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης.

Τα αποτελέσματα που εξήχθησαν από τη διαδικασία της διαβούλευσης, θα υποβληθούν ως προτάσεις βελτίωσης του Σχεδίου, προς την Επιτροπή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που έχει αναλάβει την ανάπτυξη και εφαρμογή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here