METLIFE: Η Στρατηγική για το χώρο εργασίας

Στα πλαίσια των ενεργειών που υλοποιεί η MetLife σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων της, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του ρόλου και των επαγγελματικών τους προοπτικών μέσα  στον οργανισμό, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ειδική εταιρική εκδήλωση με θέμα “Women’s Business Network” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.  Στόχος της  εκδήλωσης, στην οποία προσκλήθηκαν όλες οι γυναίκες εργαζόμενες στην Εταιρεία, ήταν να παρουσιαστεί αναλυτικά η φιλοσοφία  του Diversity & Inclusion, δηλαδή τις έννοιες της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης στον χώρο της εργασίας.

Η MetLife στρατηγικά έχει δεσμευτεί να παρέχει ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και να υποστηρίζει την συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων σε ένα περιβάλλον που αναγνωρίζει τη Διαφορετικότητα. Παράλληλα, έχει ως προτεραιότητα την Ενσωμάτωση ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά που κάνουν τους ανθρώπους μοναδικούς ή αλλιώς διαφορετικούς. Είναι σημαντικό για την εταιρεία, κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει ότι η επαγγελματική του πορεία βασίζεται στις ικανότητές του και είναι ανεξάρτητη από φύλο, θρησκεία ή  οποιαδήποτε άλλη παράμετρο.

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Regional Head, Eastern & Southern Europe, MetLife και ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα, καθώς επίσης και άλλα στελέχη της Εταιρείας.  Παραβρέθηκαν  επίσης, Συντονίστριες Γραφείων Πωλήσεων,  καθώς επίσης και γυναίκες από τον ευρύτερο επιχειρηματικό  χώρο και τον ασφαλιστικό Τύπο.

Τις έννοιες της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης (Diversity & Inclusion) που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες της MetLife να προσελκύσει στις τάξεις της, αλλά και να διατηρήσει  και να αναπτύξει  ανθρώπους με ταλέντο, σε παγκόσμιο επίπεδο υπογράμμισε ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στη γυναίκα για μία καριέρα χωρίς οροφή, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον που δεν θα φέρνει εμπόδια στην πορεία αυτή.  Έχω απόλυτη πεποίθηση ότι η εστίαση της MetLife  στη φιλοσοφία του Diversity & Inclusion δημιουργεί  ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την Εταιρεία».

Στην ομιλία του ο  κ. Δ. Μαζαράκης τόνισε ότι, «στόχος της MetLife είναι να αποτελεί μία εταιρεία που θα προσελκύει, θα αναπτύσσει και θα αναγνωρίζει τα ταλέντα, εξασφαλίζοντας ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η στρατηγική του Diversity & Inclusion είναι μέρος της επίσημης στρατηγικής της ΜetLife που υιοθετούμε στην Ελλάδα με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη των γυναικών στην Εταιρεία μας. Αντικατοπτρίζει την κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε. Η διαφορετικότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Οργανισμό μας, καθώς ο κάθε εργαζόμενος διαθέτει μοναδικές δεξιότητες που όταν αναδειχθούν, μπορούν να συμβάλουν σε έναν πολυδιάστατο τρόπο σκέψης και λειτουργίας».

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι απόψεις των βασικών ομιλητών- γυναίκες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στελέχη της εταιρείας- όπου δόθηκε έμφαση στη σημασία του Women Business Network και της διαφορετικότητας βάσει φύλου. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η κα Πόπη Αναγνωστοπούλου, Employee Benefits Director και D&I Champion, η κα  Elizabeth Nieto, Global Chief Diversity & Inclusion Officer,η κα Lucida Plummer, Global D&I Programs Director, ο κ. Rabih Haber, Head of Human Resources-EMEA και η κα Γεωργία  Καρτσάνη, Chair of the Women in Business Committee Member of BoD of AmCham, President of CEO Clubs-Greece, Romania Chapters Sargia Partners, Founder, CEO & Leadership Coach.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ