Ηλεκτροκίνηση: Βιώσιμη Ανάπτυξη και καλύτερο Περιβάλλον

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα νέο, πολύ σημαντικό τομέα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας η ταχεία ανάπτυξη του οποίου μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία πολύ μεγάλου αριθμού νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας, στην αύξηση του Εθνικού Εισοδήματος κλπ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Η Ελλάδα ειδικότερα πρέπει να προετοιμασθεί έγκαιρα ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κλπ, πολιτική που προϋποθέτει τη στενή συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών (Πολιτεία, θεσμικοί φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, κλπ).

Για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μια «μεγάλη πρόκληση», καθώς η ταχεία διεύρυνση του αριθμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων δημιουργεί νέες ανάγκες και επιχειρηματικές ευκαιρίες για αύξηση της προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ανάπτυξη «έξυπνων δικτύων», μεγαλύτερη αξιοποίηση των ΑΠΕ κλπ.

Αυτά ήσαν μερικά από τα πρώτα συμπεράσματα που προέκυψαν κατά την πρώτη ενότητα εργασιών του «Διεθνούς Συνεδρίου για την Ηλεκτροκίνηση: Το Πρόγραμμα Green eMotion» που διοργανώνει η ΔΕΗ ΑΕ σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τον κεντρικό χαιρετισμό προς τους συνέδρους απηύθυνε ο κ. Γιάννης Μανιάτης, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υπογραμμίζοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης για τη χώρα μας.

Ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή της Επιχείρησης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Green eMotion και στις νέες δυνατότητες που διανοίγονται για τις επιχειρήσεις του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας από την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί που εργάζονται για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Green eMotion, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη μεγάλων εταιρειών των κλάδων αυτοκινήτου, ενέργειας, του Ομίλου ΔΕΗ κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ