Σε δέκα πόλεις τα “City Climate Leadership”

Η Siemens και το δίκτυο C40 Cities Climate Leadership Group (C40) ανακοίνωσαν τους νικητές των “City Climate Leadership Awards 2014”, κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Τα Βραβεία τιμούν πόλεις απ’ όλο τον κόσμο που έχουν διακριθεί σε ό,τι αφορά στην αστική βιωσιμότητα και κατέχουν ηγετική θέση στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι νικήτριες πόλεις για τις δέκα κατηγορίες των βραβείων είναι οι εξής:

•    Άμστερνταμ (Οικονομικά και Οικονομική Ανάπτυξη)
•    Βαρκελώνη (Έξυπνες Αστικές Υποδομές)
•    Μπουένος Άιρες (Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων)
•    Λονδίνο (Μέτρηση και Σχεδιασμός Εκπομπών Άνθρακα και Ποιότητα Αέρα)
•    Μελβούρνη (Προσαρμογή και Ανθεκτικότητα)
•    Νέα Υόρκη (Ενεργειακά Αποδοτικό Δομημένο Περιβάλλον)
•    Πόρτλαντ (Βιώσιμες Κοινότητες)
•    Σεούλ (Πράσινη Ενέργεια)
•    Σενζέν (Αστικές Μεταφορές)

«Τα βραβεία “City Climate Leadership Awards” του C40 και της Siemens αναδεικνύουν το εύρος, την κλίμακα αλλά και τον αντίκτυπο των πιο καινοτόμων κλιματικών δράσεων σε πόλεις σε όλο τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής του C40, Δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο Eduardo Paes. «Συγχαίρω τις νικήτριες πόλεις για τις κορυφαίες επιδόσεις τους και την προσήλωσή τους και είμαι βέβαιος ότι η γνώση και η εμπειρία τους θα οδηγήσουν και άλλες πόλεις να εφαρμόσουν πρακτικές λύσεις πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά. Μέσα από τη συνεργασία και τη σύμπραξη, οι πόλεις συνεχίζουν να αποφέρουν αποτελέσματα που έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο».

«Στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής, οι πόλεις παίζουν τον πιο κρίσιμο ρόλο», σχολίασε ο Roland Busch, Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Υποδομών & Αστικών Κέντρων της Siemens και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. «Και οι πόλεις το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Είμαστε έκπληκτοι από το πλήθος και την ποιότητα των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει πόλεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες (πρωτοβουλίες) διακρίνονται για την καινοτομία και το θετικό περιβαλ-λοντικό αντίκτυπο. Είδαμε τολμηρές προσεγγίσεις, αντισυμβατική σκέψη και έξυπνη εφευρετικότητα. Το βασικό είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ιδέες, αλλά για ιδέες που κάνουν τη διαφορά».

Οι νικητές τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, στην οποία συμμετείχαν ο Eduardo Paes καθώς και ο Roland Busch,  ο Michael R. Bloomberg, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του C40, και η Gro Harlem Brundtland, πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας. Η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 250 παράγοντες λήψης αποφάσεων από πόλεις όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων αρχηγών κρατών, δημάρχων, πολεοδόμων, υπεύθυνων χάραξης πολιτικής και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here