ΠΥΡΝΑ: Δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά

Η ΠΥΡΝΑ, με σκοπό τη δημιουργική ψυχαγωγία και εκπαίδευση των παιδιών, όπως κάθε χρονιά έχει σχεδιάσει και φέτος ποικίλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν δημιουργικά παιχνίδια, θεατρικό εργαστήρι, αθλητικές δράσεις, εξερευνήσεις, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, μαθήματα αρχιτεκτονικής κ.ά.

Ποιος φοβάται τη σκοτεινή ντουλάπα ή το έντομο που είναι κρυμμένο στο παιδικό δωμάτιο; Στα «Θεατρικά Παιχνίδια…για τις μικρές ανησυχίες», μέσα από παιχνίδια ρόλων και παιχνίδια που συνδυάζουν τη φαντασία, την τέχνη και την κίνηση, τα παιδιά καλούνται να αναγνωρίσουν, να εξωτερικεύσουν και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους και να αντιμετωπίσουν τους καθημερινούς φόβους τους. Εμψυχώτρια του θεατρικού παιχνιδιού είναι η παιδαγωγός Μαρία Λαγωνίκα (κάθε Παρασκευή, 17.30-19.00, έναρξη 10/10, για παιδιά 4-7 ετών).

Για τους μικρούς φίλους που αγαπούν την άθληση, η Πύρνα διοργανώνει στον κήπο της αθλοπαιδιές «αλλιώς» («Alternative Games στον Κήπο της Πύρνας»)! Μαθήματα Badminton πάνω σε μπάλες αναπήδησης (Kangaroo Badminton), ποδόσφαιρο με ξύλινες σκούπες (Guidditch), Goalball, Runball είναι μερικά μόνο από τα αγωνίσματα για μέγιστη διασκέδαση και εκτόνωση, σε σχεδιασμό και υλοποίηση της EYZHN Children Vitality (11/10, 11.30-13.30, για παιδιά 6-11 ετών).

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, σε μια «Ημέρα Εξερεύνησης και Περιπέτειας» τα παιδιά μπαίνουν σε ρόλο εξερευνητή και μαθαίνουν πώς να αποκρυπτογραφούν διάφορα μηνύματα στη φύση και στο περιβάλλον, πώς να προσανατολίζονται με τη χρήση χάρτη και πυξίδας, αλλά και να κάνουν rappel με τον κατάλληλο εξοπλισμό και πλήρη ασφάλεια. Η περιπέτεια ξεκινά από τον κήπο της Πύρνας και με την καθοδήγηση του έμπειρου οδηγού της ΕΥΖΗΝ Children Vitality, συνεχίζεται στο ρέμα της Πύρνας (18/10, 11.30-13.30, για παιδιά 6-11 ετών).

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, τα παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος στο ‘Survivor Game’, στον κήπο της Πύρνας που μετατρέπεται σε πεδίο δραστηριοτήτων επιβίωσης. Η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη με δράσεις και μαθήματα επιβίωσης, τοξοβολία, mind games και πολλά άλλα (για παιδιά 6-11 ετών).

Στον θαυμαστό κόσμο της Αρχιτεκτονικής θα μυήσει τα παιδιά η Αρχιτέκτων-Μηχανικός Φιλίτσα Δασκαλάκη, («Αρχιτεκτονική για Παιδιά – Ο κόσμος Γύρω μου»). Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, την παρατήρηση, τη συζήτηση θα αποκτήσουν ερεθίσματα. Στη συνέχεια, με βασικό εργαλείο τη φαντασία, θα κατασκευάσουν γειτονιές, σχολεία γέφυρες κ.ά. (Τα Σάββατα 8, 15 και 22 Νοεμβρίου, 11.00-13.00, για παιδιά άνω των 5 ετών).

Τον Δεκέμβριο, στα «Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα», η Food stylist & Art de la Table Specialist, Άννα-Μαρία Μπαρού, μεταμορφώνει την κουζίνα της Πύρνας σε παραμυθένιο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και φτιάχνει με τους μικρούς της φίλους σε ρόλο ζαχαροπλάστη, πολύχρωμα μπισκότα, αστέρια, αγγελάκια, Άγιους Βασίληδες και άλλα πολλά (Τα Σάββατα 29/11, 6 & 13/12, 11.00-13.00, για παιδιά 5-10 ετών).

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια με iPad από τον Apple Specialist Βασίλη Οικονόμου, με σκοπό να ανακαλύψουν τα παιδιά τις δυνατότητες της διαδραστικής ταμπλέτας («Με το IPad των Γονιών μου Δημιουργώ κι Ανακαλύπτω»). Στη συνέχεια, αξιοποιώντας επιλεγμένες εφαρμογές, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, αναλαμβάνοντας ρόλους δημιουργού, εξερευνητή, πλοηγού, μελετητή, διαχειριστή (Τα Σάββατα 10,17 & 14 Ιανουαρίου, για παιδιά 8–10 ετών).

Tα προγράμματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Ιανουάριο του 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο www.pyrna.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here