Πρωτοβουλία για την παιδική κακοποίηση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, η συνάντηση του προέδρου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  κ. Χαράλαμπο Αθανασίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώην Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κος Βασίλειος Μαρκής, η πρώην Εισαγγελέας ανηλίκων κα Χρυσούλα Παπαταξιάρχη, ο  επικεφαλής του National Advocacy Children Center στις Η.Π.Α. κ. Chris Newlin και στελέχη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες και μέσα από την πολυετή δράση του στην αντιμετώπιση περιστατικών παιδικής κακοποίησης ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για την πρόθεση δημιουργίας ενός κέντρου Διεπιστημονικής αντιμετώπισης περιστατικών παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των συναρμόδιων Αρχών έναν χώρο αυτόνομο και ειδικά διαμορφωμένο, ικανό να φιλοξενήσει υπό καθεστώς πλήρους προστασίας παιδιά που μετέχουν στις νομικές διαδικασίες με την ιδιότητα του θύματος ή του μάρτυρα.

Η δημιουργία του περιγραφόμενου χώρου βασίζεται στην αξιοποίηση ιδιαίτερα επιτυχών πρακτικών του εξωτερικού και πέρα από τα άμεσα λειτουργικά αποτελέσματα στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ελληνικό πρότυπο, κατάλληλο για την εφαρμογή και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ