Έρχεται ο Αγώνας Δρόμου Φιλοθάς-Ψυχικού

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού Αγώνα Δρόμου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, με πλήθος συμμετοχών, το αγαπημένο πλέον αθλητικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί για 37η φορά την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού. Ο Αγώνας αποτελεί συνέχιση του θεσμού που διεξάγεται εδώ και 36 χρόνια στο Ψυχικό και διοργανώνεται από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, ενός Δήμου με καθιερωμένο παρελθόν και μεγάλη δυναμική στα αθλητικά δρώμενα.

Ο 37ος Αγώνας Δρόμου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού αποτελείται από δύο διαδρομές για ενήλικες: 10χλμ. και 5χλμ., καθώς και τέσσερις Αγώνες για παιδιά: 100μ., 200μ., 400μ. και 1.000μ.. Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί περίπατος 5χλμ. για ενήλικες, ενώ θα εισάγονται 2 νέες κατηγορίες: α) ξεχωριστή εκκίνηση για οικογένειες και β) ειδική εκκίνηση για ΑΜΕΑ.

Ο 37ος Αγώνας Δρόμου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού με τη συμμετοχή δημοτών, κατοίκων, επαγγελματιών δρομέων και φίλων του αθλητισμού όλων των ηλικιών, θα γεμίσει ξανά τους καταπράσινους δρόμους της Φιλοθέης και του Ψυχικού προσφέροντας σε όλους μία αξέχαστη εμπειρία!

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη, ο οποίος επισημαίνει: «Ο αθλητισμός αποτελεί διαχρονικά πεδίο κοινωνικοποίησης και διαπαιδαγώγησης. Καλλιεργεί αξίες, εμπνέει οράματα και ιδανικά, βοηθά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Γι’ αυτό και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, εξακολουθούμε να επενδύουμε σε θεσμούς, που προάγουν το αθλητικό πνεύμα σε μικρούς και μεγάλους».

Αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης, αποτελεί η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου, αλλά και η συμβολή ομάδας εθελοντών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Συνεργαζόμενος Φορέας της φετινής διοργάνωσης είναι το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ‘ΔΕΣΜΟΣ’ που έχει ως σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες & εταιρείες. Όλες οι πληροφορίες για τη δράση του Δεσμού βρίσκονται στο www.desmos.org.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ