Νέες προσκλήσεις ενδιαφέροντος από το Μποδοσάκη

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελευταία ενημερωτική εκδήλωση του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και την ανακοίνωση των δυο νέων προσκλήσεων ενδιαφέροντος προς ΜΚΟ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες». Με την εκδήλωση αυτή, έκλεισε ο κύκλος των ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στις 22 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησαν η Λάρισα (24/9), τα Ιωάννινα (26/9), η Αλεξανδρούπολη (1/10), το Ηράκλειο Κρήτης (3/10) και τελευταίος σταθμός η Αθήνα (7/10).

Οι δυο νέες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς ΜΚΟ, αφορούν, στην «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», και στην «Ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη των ικανοτήτων των ΜΚΟ και προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την κοινωνία των πολιτών». Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης από τις δυο αυτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος ανέρχεται στα 2,6εκ ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επιχορήγησης προς ΜΚΟ από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» θα φθάσει τα 7,3εκ ευρώ.

Εκ μέρους των δωρήτριων χωρών, η Α.Ε. ο Πρέσβης της Βασιλικής Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. S. Larsen αποτύπωσε την εμπειρία του από μια χώρα με έντονη την παρουσία της κοινωνίας των πολιτών και χαιρέτησε την ανακοίνωση των δυο νέων προσκλήσεων ενδιαφέροντος του προγράμματος.  «H υποστήριξη των ΜΚΟ στην Ελλάδα είναι προτεραιότητα του ΕΟΧ και είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο πρόγραμμα αυτό».

Ο κ. Δ. Βλαστός, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του επιβεβαίωσε την πίστη του στη δυναμική και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα και επανέλαβε τη στρατηγική στόχευση του Ιδρύματος στην ενδυνάμωσή της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όσο μεγαλώνει και ισχυροποιείται η Κοινωνία των Πολιτών τόσο πολλαπλασιάζεται η κοινωνική ωφέλεια και τόσο σταθεροποιείται και ανθεί η Δημοκρατία».

Από την πλευρά του, η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα κ. Jan Versteeg μετέφερε στους παρευρισκόμενους την εμπειρία του από τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία των πολιτών λειτουργεί στην Ολλανδία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους του προγράμματος.

Ο κ. Ε. Φαρμάκης, Διευθυντής του Προγράμματος “Είμαστε όλοι Πολίτες” τόνισε: «Έχουμε κάνει πολύ δουλειά για να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες των ΜΚΟ και να ενισχύσουμ΍ καινοτόμες προτάσεις για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα. Έχουμε εφαρμόσει μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία διαφανούς επιλογής. Με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα ήρθαμε πολύ κοντά τους κατά τόπους εκπροσώπους των ΜΚΟ και ελπίζουμε στη δυναμική ανταπόκρισή τους στις νέες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος».

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων από ΜΚΟ είναι η 24η Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ