Απονεμήθηκαν τα EBEN GR 2014

Στην 7η εκδήλωση των βραβείων του EBEN GR παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, σημαντικοί παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας , μέλη του EBEN GR όπως και του EBEN EUROPE που ήρθαν ειδικά για την εκδήλωση όπως και στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την εφαρμογή των αρχών του μοντέλου SEE G.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού δικτύου του ΕΒΕΝ GR,  Αντώνης Γκορτζής, τόνισε  στους παρευρισκομένους, πως το έργο του EBEN GR (ως μέλος του μεγάλου ευρωπαικού δικτύου ΕΒΕΝ EUROPE) βοηθά τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν συστήματα και πολιτικές που συμβάλλουν στην εταιρική αειφόρα ανάπτυξη αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία. Έγινε αναφορά στις σημαντικές αλλαγές που κρίθηκαν απαραίτητες για την προσαρμογή του μοντέλου SEE G στις σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες και την ανάδειξη των πολυδιάστατου χαρακτήρα του που αφορά όχι μόνο στην επιχειρηματική ηθική , αλλά και στο Περιβάλλον, στην Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα και στην Εταιρική Διακυβέρνηση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κος  Γιάννης Μανιάτης Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής από το EBEN Ευρώπης ο κος  Michael Assländer apl. Professur für Wirtschaftsethik Technische Universität Dresden ,  member of exec commitee EBEN EUROPE, ο κος  Καράμπελας Αθανάσιος Γενικός Διευθυντής SIVOTA DIAMOND SPA RESORT, ο κος Γεώργιος Αλεξανδράτος Γενικός Γραμματέας Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) και Πρόεδρος στο Hellenic Hull Mutual , ο κος  Κώστας Σισμανίδης (ALLSEAS MARINE) Manager  DPA – CSO HSEQ Department η κα Δανάη Μπεζαντάκου Managing Director NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS ο κος  Μαρμάγγελος Χαράλαμπος  Εμπορικός Διευθυντής της ΟLYMPIA ELECTRONICS AE,  ο κος Μάκης Προβατάς Διευθύνων Σύμβουλος VIVECHROM S.A  και ο κος Ευστάθιος  Λοΐζος  Μέλος του ΔΣ της  ΙΟΝ ΑΕ.

Η Γεν. Γραμματέας του EBEN GR κα Τζελίνα Καρελλά ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών που έλαβαν την διάκριση SEE G για το 2014 στο επίπεδο basic και advanced. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική κρίνεται η αύξηση του αριθμού των εταιρειών που πιστοποιούνται για το 2014 καθώς και η δυναμική τους , δεδομένου ότι προστίθενται ορισμένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στον κλάδο τους. Επίσης πρέπει να τονίσουμε την σταθερή συνεργασία με εταιρείες που πιστοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια σύμφωνα με το μοντέλο SEE G , γεγονός που καταδεικνύει την προσήλωσή τους στις αρχές της αειφορίας.

Οι Εταιρείες που έλαβαν διάκριση και βραβεύτηκαν είναι:

BASIC MODEL FOR SMALL AND MEDIUM COMPANIES (Κατά αλφαβητική σειρά)

–    ACCURATE  HEALTH AUDITING & CONSULTING
–    Γραφείο <<ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ >>ΤΗΣ ΕΤΕ
–    LEONIS SUMMER HOUSES
–    ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ – ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
–    PHOENIX ECTS LIMITED
–    SEFCO ZEELANDIA SA
–    SIVOTA DIAMOND SPA RESORT

BRONZE AWARDS  –  (Κατά αλφαβητική σειρά)

–    ALERT SHIPPING AGENCIES LTD

SILVER AWARDS (Κατά αλφαβητική σειρά)

–    ΟLYMPIA ELECTRONICS AE

GOLDEΝ AWARDS (Κατά αλφαβητική σειρά)

–    ALLSEAS MARINE SA
–    ATHENIAN SEA CARRIERS LTD
–    BIBEXΡΩΜ  ΑΕ
–    ENTERPRISES SHIPPING & TRADING SA
–    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
–    ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α
–    INTRALOT SA
–    MARS Hellas
–    TSAKOS SHIPPING AND TRADING SA
–    UNIVERSITY OF  NICOSIA
–    VODAFONΕ ΠΑΝΑΦΟΝ AEET

Ακολούθησαν τα βραβεία  για το διαγωνισμό διπλωματικών εργασιών από μεταπτυχιακούς φοιτητές με θέμα ” Οι Ηθικές Αξίες για Κοινωνική Ευημερία ” που διοργάνωσε το EBEN GR με χορηγία της ALPHA BANK και για την συμμετοχή τους έλαβαν :

1. ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ KAI Παν.ΠΕΙΡΑΙΑ) έλαβε την  1η  θέση
2. ΙΩΑΝΝΑ-ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΑΚΟΥΝΗ  (ΟΙΚ.ΠΑΝ. ΠΑΝ.ΑΘΗΝΩΝ) έλαβε την  2η  θέση.
3. ΒΑΙΤΣΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ  (ΕΛΛ.ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)  έλαβε την  3η  θέση.

Τέλος το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής  απένειμε 1 Έπαινο Κοινωνικής Προσφοράς. Συγκεκριμένα τον έπαινο  έλαβε το  Ίδρυμα  <<ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ>> για την κοινωνική του προσφορά και πολιτιστική δραστηριότητα.

Χορηγοί  της εκδήλωσης ήταν  η ALPHA BANK, Η OLYMPIA ELECTRONICS SA, η ΑLLSEAS MARINE SA, η ENTERPRISES SHIPPING & TRADING SA και η TSAKOS SHIPPING AND TRADING SA. Υποστηρικτής ήταν η εταιρεία ICAP GROUP και χορηγός επικοινωνίας η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ