Henkel Hellas: Στήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS

O Τομέας Καλλυντικών της Henkel Hellas στέκεται στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος για δεύτερη χρονιά, στηρίζοντας το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς «Μαζί κτίζουμε το αύριο», που αφορά στη λειτουργία των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού» σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαιδευτική υποστήριξη και η δημιουργική απασχόληση παιδιών από μη προνομιούχες οικογένειες ή οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων. Σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ευθύνης, η Henkel αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που στήριξε το νέο πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας και κατανοώντας τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής, η Henkel παραμένει θερμή υποστηρικτής του προγράμματος και εξακολουθεί να στηρίζει τη λειτουργία των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας» και αυτή τη σχολική χρονιά, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για συμβολή στην κοινωνική πρόοδο.

Το πρόγραμμα «Μαζί κτίζουμε το αύριο» προσέφερε ουσιαστική βοήθεια, καθώς στους τέσσερις πρώτους μήνες λειτουργίας των δύο κέντρων στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, (Μάρτιος-Ιούνιος) έλαβαν υποστήριξη 77 οικογένειες και 147 παιδιά, ενώ καταγράφηκαν 712 ώρες εκπαιδευτικής υποστήριξης, 80 ώρες δημιουργικής απασχόλησης και 48 ώρες συμβουλευτικής γονέων. Πέρα από την συμβολή της εταιρίας στην υλοποίηση του προγράμματος με τη μορφή χορηγίας, η προσπάθεια αγκαλιάστηκε και από τους εργαζόμενους των τριών τομέων της Henkel Hellas, οι οποίοι συγκέντρωσαν κούτες με γραφική ύλη και άλλα χρηστικά αντικείμενα, ενώ μεγάλες ποσότητες γραφικής ύλης συγκεντρώθηκαν και στο κατάστημα «Μασούτης» στη Θεσσαλονίκη, καθώς το καναλωτικό κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της εταιρίας να υποστηρίξουν το πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο απολογισμού του προγράμματος, κ. Γιώργος Πρωτόπαππας, Γενικός Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που o Τομέας Καλλυντικών της Henkel Hellas αποφάσισε πρώτος να υποστηρίξει και με ενθουσιασμό να αγκαλιάσει τη νέα πρωτοβουλία μας «Μαζί Κτίζουμε το Αύριο». Mέσω της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, προσφέρεται στα παιδιά η απαραίτητη μαθησιακή υποστήριξη. Εξασφαλίζεται επίσης «ωφέλιμος» χρόνος για τους γονείς προκειμένου να τον αφιερώσουν στη δική τους επαγγελματική αποκατάσταση, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να εκπληρώσουν το ρόλο τους ως γονείς σε πιο ποιοτικές συνθήκες. Εύχομαι η συνέχιση της συνεργασίας μας να οδηγήσει στην αύξηση των υπηρεσιών ώστε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία, δημιουργώντας νέες προοπτικές για το μέλλον των παιδιών και της ελληνικής κοινωνίας ευρύτερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ