Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Οι Τάσεις, οι Ευκαιρίες και οι Προκλήσεις για την Ανάπτυξη Βιώσιμων Κοινωνικών Επιχειρήσεων, είναι το θέμα του 2ου Συνεδρίου «Επιχειρώντας Αλλιώς» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9:00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Το Συνέδριο αποτελεί μία πρωτοβουλία του British Council Greece και της Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ (στην οποία συμπράττουν η ΕΛΕΠΑΠ, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η MENTORING ΑΕ και το ΕΒΕΑ), με τη συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ.» και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση και απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014, τα οποία συνδιοργανώνουν το British Council Greece και η Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/Enterprise Europe Network και τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ακαδημαϊκοί, λήπτες αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, εμπειρογνώμονες, επενδυτές και κοινωνικοί επιχειρηματίες, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα μοιραστούν καλές πρακτικές για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο πλαισιώνεται από Παράλληλο Πρόγραμμα, με τρία θεματικά workshops σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Κεντρικός Ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο Δρ. Luis Pareras από την Ισπανία, νευροχειρουργός, συγγραφέας, επιχειρηματίας, καθηγητής σε διακεκριμένα business schools και διευθυντής του venture capital “Healthequity” και του Προγράμματος Καινοτομίας της Barcelona Medical Association.

Το Συνέδριο «Επιχειρώντας Αλλιώς» και τα Βραβεία Social Business Excellence Awards 2014 πραγματοποιούνται με τη χορηγία και υποστήριξη σημαντικών φορέων και εταιριών, όπως Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ελληνικά Πετρέλαια, ATHEXGroup / Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, ΒΙΑΝΕΞ AE, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς / OΛΠ AE, Interamerican, Coco-Mat, ΕQA Hellas, Greek Geeks, Run Communications, Δικηγορικό Γραφείο Μπρούστας και Συνεργάτες, Basement Productions και Mentoring ΑΕ, Hytra. Τα βραβεία έχουν φιλοτεχνηθεί από τη διεθνούς φήμης γλύπτρια κα Αγγέλικα Κοροβέση.

Xορηγοί Eπικοινωνίας του Συνεδρίου είναι οι: NEPIT, Novalifε, Εφημερίδα Καθημερινή, Newsbomb.gr, Global Sustain, epixeiro.gr. Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ