Roche: Κορυφαία σε βιωσιμότητα για τον DJSI

Για 6η συνεχή χρονιά η φαρμακευτική εταιρεία Roche κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας σε επίπεδο βιωσιμότητας στον τομέα της φαρμακευτικής και βιοτεχνολογικής βιομηχανίας και στο χώρο των επιστημών υγείας.

Την υψηλή αυτή θέση, κέρδισε η Roche μέσω του δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones (DJSI – Dow Jones Sustainability Index), μετά από ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, αλλά και την αξιολόγηση επιμέρους παραμέτρων, όπως οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύσσει, η εταιρική διακυβέρνηση, η διαχείριση κινδύνων και οι εργασιακές πρακτικές.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η διάκριση τοποθετεί τη Roche μεταξύ του κορυφαίου 10% των εταιρειών όλων των κλάδων που συμπεριλήφθησαν στο δείκτη DJSI. Στη φετινή αξιολόγηση του δείκτη DJSI, η εταιρεία Roche έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στον κλάδο της για τη διαχείριση των σχέσεών της με τους πελάτες, την εφοδιαστική της αλυσίδα, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία συμβάλει στην αντιμετώπιση του ζητήματος της επιβάρυνσης της υγειονομικής περίθαλψης.

«Αποτελεί σημαντική επιβράβευση γι’ εμάς το γεγονός ότι η εταιρεία Roche συνεχίζει να αναγνωρίζεται ως η πλέον βιώσιμη εταιρεία του κλάδου μας. Από την ίδρυση της Roche και μετά, εδώ και 120 περίπου χρόνια, ο οδηγός της επιχειρηματικής μας πρακτικής είναι η βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο Severin Schwan, CEO της εταιρείας Roche. «Διατηρούμε τη δέσμευσή μας για σταθερή επένδυση στην καινοτομία, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη συμβολή μας προς την κοινωνία και εξασφαλίζει ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ