Το YouSmile γίνεται 2 ετών!

Το YouSmile, μία δράση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για όλους τους μαθητές που θέλουν να γίνουν Εθελοντές, κλείνει 2 χρόνια στις 25 Οκτωβρίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και 14 σχολείων το YouSmile «έφτασε» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και έδωσε βήμα στους νέους ανθρώπους να ακουστούν, να πουν αυτό που πιστεύουν, να δράσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Στα δύο αυτά χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 270 εκπομπές με θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά.

Παράλληλα μέσω του YouSmile τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να διοργανώσουν αλλά και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με στόχο την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα όπως το bullying, η παιδική κακοποίηση, η ασφαλής χρήση του Internet.

Οι YouSmilers αναδείχθηκαν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, μίας Τηλεφωνικής Γραμμής που δίνει λύσεις για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί και λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Βασικός στόχος του Χαμόγελου του Παιδιού είναι το YouSmile να αποτελεί ένα περιβάλλον όπου κάθε παιδί αυθόρμητα θα μπορεί να δείξει το μεγαλείο του. Όπως έκανε κι ο 10χρονος Ανδρέας, 19 χρόνια πριν, όταν εξέφρασε την επιθυμία λίγο πριν χάσει την μάχη για τη ζωή να δημιουργηθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το YouSmile αναγνωρισμένο επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως πλατφόρμα εκπαίδευσης κι ενημέρωσης διαθέτει τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία του στους μαθητές κι εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ζωντανέψουν με ήχο και εικόνα  τα Projects  που δουλεύουν στα σχολεία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ