Αθηναϊκή: Κάλυψη παραγωγής από ελληνικό κριθάρι

Με 89.906 τόνους ελληνικό κριθάρι γέμισε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία τις αποθήκες της το 2014, με αποτέλεσμα και οι 12 μπίρες της εταιρείας που παράγονται στην Ελλάδα να περιέχουν εξολοκλήρου κριθάρι από Έλληνες παραγωγούς, αλλά και να ξεκινήσει η εξαγωγή της ελληνικής βύνης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά, παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση τον απολογισμό του προγράμματος τονίζοντας ότι στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, που ξεκίνησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2008, συμμετέχουν σήμερα πάνω από 3.010 Έλληνες παραγωγοί, που καλλιεργούν κριθάρι σε εκτάσεις 235.000 στρεμμάτων σε 23 νομούς της χώρας και έχουν συνολικά παράξει 200.886 τόνους υψηλής ποιότητας βυνοποιήσιμου κριθαριού. Το πρόγραμμα ξεπερνά σε αξία τα 40 εκατομμύρια ευρώ και έχει δημιουργήσει 830 νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα.

Όπως αναφέρθηκε, οι μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Free, Amstel Radler, Amstel Bock, Heineken, Fischer, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, ΑΛΦΑ Weiss, ΒΙΟΣ 5 και Buckler, είναι οι πρώτες και μοναδικές μπίρες στην Ελλάδα που ακολουθούν μια 100% καθετοποιημένη ελληνική διαδρομή, αφού παράγονται πλέον όλες εξολοκλήρου από ελληνικό κριθάρι που, στη συνέχεια, βυνοποιείται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία στα ιδιόκτητα βυνοποιεία της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Επιπλέον, έχοντας πλήρως καλύψει τις ανάγκες της παραγωγής της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκινάει την εξαγωγή ελληνικής βύνης σε αγορές του εξωτερικού.

Η παρουσίασητου προγράμματος έγινε με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιου Καρασμάνη, του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παρασκευά Κουκουλόπουλου, του Δημάρχου Αθηναίων Γεώργιου Καμίνη, των Βουλευτών κκ. Χρήστου Κέλλα, Κωσταντίνου Κουτσογιαννακόπουλου και Παναγιώτη Κουρουπλή, του Πρέσβη της Ολλανδίας Jan Versteeg και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μόσχου Κορασίδη.  Επιπλέον, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Εργαστηρίου Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γαρυφαλία Οικονόμου και ο συγκεντρωτής κριθαριού για την περιοχή της Βοιωτίας Μιχάλης Κεράστας, μίλησαν για το Πρόγραμμα και τη συνεργασία τους με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ