Νέα προγράμματα από το CTY Greece

Τα νέα προγράμματά του για το 2014 – 2015 παρουσίασε το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το CTY Greece ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 απευθυνόμενο σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Τα προγράμματα του Κέντρου παρουσίασε ο Διευθυντής του CTY Greece κ. Αντώνης Αποστόλου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Διευθυντής της Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Δημήτρης Γκίνης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία των προγραμμάτων του Κέντρου «καθώς τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους εντός μιας ομάδας συνομηλίκων τους με ανάλογες δεξιότητες και ενδιαφέροντα προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τα χαρίσματά τους». Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Διαχειρίστρια Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κα Άννα Μαρία Κοσμόγλου, ενώ γραπτό μήνυμα απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, υπογραμμίζοντας  πως το Υπουργείο στηρίζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια καθώς «μέσα από διαδικασίες και προγράμματα όπως του Κολλεγίου Ανατόλια με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins τα παιδιά αυτά αναδεικνύονται και παραμένουν στη χώρα μας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τρία παιδιά που παρακολούθησαν το πρώτο Θερινό Πρόγραμμα του Κέντρου το περασμένο καλοκαίρι και μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους από μία εμπειρία που χαρακτήρισαν «μοναδική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ