CR Institute: Παρουσιάζει το CRI Pass

Tο Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CR Institute) παρουσιάζει το CRI Pass, ένα εργαλείο σχεδιασμένο για Μικρομεσαίες αλλά και Πολυεθνικές Επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα ολοκληρωμένα βήματα στην Εταιρική Ευθύνη, ωφελούμενες από τα  πλεονεκτήματά της, με στόχο τη διάδοση και ενσωμάτωση της Εταιρικής Ευθύνης σύμφωνα με διεθνή κριτήρια και πρακτικές.

Συγκεκριμένα, το CRI Pass αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα βασικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψη της μια υπεύθυνη επιχείρηση με στόχο την αναγνώρισή της σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Το εργαλείο  αυτό το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων με βάση τους τέσσερις βασικούς πυλώνες: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενους και Αγορά. Επιπλέον, χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες κάθε μία από τις οποίες έχει διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας στη συνολική βαθμολογία: (1) Εταιρική Δέσμευση, (2) Υλοποίηση Δέσμευσης, (3) Διαχείριση, (4) Επίδοση και Επίπτωση.

Μέσω της συμμετοχής στο CRI Pass, οι εταιρείες προετοιμάζονται κατάλληλα προκειμένου να  συμμετάσχουν στον απαιτητικό CR Index (Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας), καθώς και τα 5 επίπεδα διάκρισης (Silver, Bronze, Gold, Platinum, Diamond). Σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το CRI Pass.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τα Feedback reports, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εντοπίσουν τόσο τα δυνατά τους σημεία όσο και τους τομείς που χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση καθώς και τις επιπρόσθετες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν.

Ο κύκλος της φετινής αξιολόγησης όπως και οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στην αξιολόγηση του CRI pass καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ