Στο Ρέθυμνο οι «Ποδηλατοδράσεις»

Περισσότερα από 600 άτομα παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του συστήματος Bike-Sharing (σύστημα αυτοματοποιημένης μίσθωσης ποδηλάτων) του προγράμματος «Ποδηλατοδράσεις» από τον ΟΤΕ και την COSMOTE στην Πύλη του Ενετικού Λιμανιού της πόλης του Ρεθύμνου, από τον δήμαρχο της πόλης, κ. Μαρινάκη και εκπροσώπους του Ομίλου ΟΤΕ.

Όλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του συστήματος αυτοματοποιημένης μίσθωσης ποδηλάτων, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου, για τα οφέλη του, αλλά και να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις των «Ποδηλατοδράσεων» του ΟΤΕ και της COSMOTE. Μικροί φίλοι, απασχολήθηκαν δημιουργικά ζωγραφίζοντας ποδήλατα, ενώ με τη μουσική υπόκρουση των μαθητών του μουσικού γυμνασίου Ρεθύμνου ξεκίνησε και ο Ποδηλατικός Γύρος της πόλης, για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» Ρεθύμνης. Στον Ποδηλατικό Γύρο συμμετείχαν σχεδόν 150 ποδηλάτες όλων των ηλικιών δίνοντας το σύνθημα πως το Ρέθυμνο ποδηλατεί.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE υλοποιούν το πρόγραμμα «Ποδηλατοδράσεις», για την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις αστικές μετακινήσεις αλλά και τη δημιουργία ποδηλατικής κουλτούρας στους κατοίκους των πόλεων. Περισσότερες από 51.000 μισθώσεις ποδηλάτων έχουν πραγματοποιηθεί, 800.000 χιλιόμετρα έχουν διανυθεί και περισσότεροι από 100 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έχουν εξοικονομηθεί μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων (Bike Sharing), που υποστηρίζουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE και εφαρμόζεται ήδη σε τέσσερις δήμους (Κομοτηνή, Καρδίτσα, Καβάλα, Ιωάννινα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ