ΟΤΕ-COSMOTE: Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

O OTE και η COSMOTE, μεγάλοι χορηγοί του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, δίνουν την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, από την Παρασκευή 14/11 έως την Κυριακή 16/11 στο THE MALL Αthens.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκπαιδευτικοί θα ενημερώνουν αλλά και θα δείχνουν πώς τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολόκληρη ρομποτική κατασκευή – μοντέλο.

Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων βασίζεται στη νέα εκπαιδευτική μέθοδο STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) που στόχο έχει να συμβάλει στην ανάπτυξη ταλέντων και την ενθάρρυνση εμπλοκής των παιδιών σε διαδραστικές δραστηριότητες  με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Με στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας και των επιστημονικών δεξιοτήτων των παιδιών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά δημοτικού (8-12 ετών) με θέμα «Η δική μου πόλη» από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE και με τη με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο 2015, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο σχετική με το θέμα του διαγωνισμού. Σε επόμενο στάδιο, ομάδα έγκριτων επιστημόνων θα αξιολογήσουν τις ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ