Coca-Cola HBC: Διπλή διάκριση αειφορίας

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC κατατάσσεται στην κατηγορία A από τον ανεξάρτητο οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP) και εντάσσεται στον δείκτη CDP Global Climate Performance Leadership Index 2014. Πρόκειται για μια διάκριση που έρχεται να προστεθεί στην ηγετική θέση που κατέλαβε ο Όμιλος ανάμεσα σε εταιρείες ποτών στους δείκτες Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) για το 2014, με βάση τους δείκτες αξιολόγησης Dow Jones (Dow Jones Sustainability Indices).

Σημειώνεται ότι για 7η συνεχή χρονιά η εταιρεία κατατάσσεται στους δείκτες αυτούς, ενώ για πρώτη φορά ηγείται και τους παγκόσμιους και τους ευρωπαϊκούς σχετικούς δείκτες αξιολόγησης.

Τα σημεία με βάση τα οποία η εταιρεία έλαβε τη διάκριση από τον CDP, αφορούν:

•    πρωτοβουλίες που θα μειώσουν τις ανάγκες εισαγωγής ζάχαρης έως το 2015
•    τη συνεργασία με προμηθευτές που θα κατασκευάζουν ψυγεία χωρίς HFC. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2015 όλος ο καινούργιος εξοπλισμός δεν θα διαθέτει υδροφθοράνθρακες (HFC)
•    την επένδυση €3 εκ. το 2013 σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας

Παράλληλα, στους δείκτες DJSI, που αξιολογούν περισσότερες από 2.500 από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, η Coca-Cola HBC κατέκτησε την πρώτη θέση στον τομέα των ποτών. Η συνολική βαθμολογία της εταιρείας ήταν 89%, από 81% πέρυσι αποτελώντας την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα ως προς τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ο Δημήτρης Λόης, CEO της Coca-Cola HBC, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ευτυχείς για την αναγνώρισή μας ως ηγετών του κλάδου μέσω της συμπερίληψής μας σε αυτούς τους δύο δείκτες- ορόσημα που αξιολογούν της εταιρική απόδοση σε επίπεδο αειφορίας. Η σημαντική βελτίωση που επιτύχαμε φέτος στον δείκτη DJSI και η αναβάθμισή μας στην κατηγορία A από την CDP, που για πρώτη φορά εξετάζει όλες τις εταιρείες που ηγούνται στον τομέα της ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύουν ότι η αειφορία βρίσκεται στην καρδιά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας, και αποτελούν απτή επιβράβευση του έργου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ