Direction: Oι Πρωταγωνιστές της Νέας Ελλάδας

Το αισιόδοξο πρόσωπο της επιχειρηματικότητας στη χώρα, τους «Πρωταγωνιστές της Νέας Ελλάδας», φιλοξενεί στις σελίδες της η έκδοση «Επενδύοντας στην Ελλάδα – Investing in Greece», που παρουσιάστηκε από την Direction Business Network σε επίσημη εκδήλωση, τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η δίγλωσση έκδοση, την οποία προλογίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας των τελευταίων δυόμισι ετών και στις σελίδες της καταγράφονται και παρουσιάζονται τα επενδυτικά σχέδια, η στρατηγική και οι προοπτικές 118 επιχειρήσεων, ελληνικών και πολυεθνικών, που έχουν δηλώσει επίσημα τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας, επενδύοντας στο σήμερα και το αύριο της Ελληνικής Οικονομίας.

Περιλαμβάνει όλες τις επενδυτικές εξαγγελίες μέχρι το Σεπτέμβριο, τις επενδύσεις Fast Track, τα Mega Deals, αλλά και τις δράσεις στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας από τα ιδρύματα «Σταύρος Νιάρχος», «Ιωάννης Λάτσης» και «Αλέξανδρος Ωνάσης».

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έκδοση προκύπτει πως οι 118 εταιρείες, οι οποίες συμμετέχουν σε αυτήν, έχουν συνολικό τζίρο που ξεπερνά τα 130 δισ. ευρώ και έθεσαν τις βάσεις για σημαντικό αριθμό επενδυτικών προγραμμάτων, που με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς θα ξεπεράσουν τα 25 δισ. ευρώ.

Όπως σημείωσε στον εισαγωγικό χαιρετισμό του ο εκδότης της Direction, Ευάγγελος Παπαλιός, πρόκειται για «μια έκδοση που στις σελίδες της παρουσιάζονται οι επενδυτικές κινήσεις και η φιλοσοφία των επιχειρήσεων που προχωρούν τη χώρα μπροστά και δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στη δυναμική της νέας Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις που σε πείσμα των καιρών, αλλά κυρίως των “Κασσάνδρων”, προχωρούν σε επενδύσεις, επιλέγουν το δρόμο της ανάπτυξης και στηρίζουν τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται».

Όπως λοιπόν ανέφερε, η Direction στέκεται στο πλευρό αυτών των επιχειρήσεων, με μια έκδοση που θέλει να δείξει «εντός και εκτός συνόρων, πως η Ελλάδα αλλάζει και ανασυγκροτείται, πως αυτό το “στοίχημα” μπορεί να κερδηθεί, πως υπάρχουν οι βάσεις που επιτρέπουν την αισιόδοξη οπτική για το αύριο».

Περίπου 2.000 αντίτυπα θα αποσταλούν στο εξωτερικό σε διακεκριμένα διεθνή πανεπιστήμια, δημοσιογράφους έγκριτων μέσων και διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων, ξένους ηγέτες, Κεντρικά Όργανα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και στους 751 ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες. H έκδοση θα διανεμηθεί, επίσης, σε πρεσβείες, διεθνή χρηματιστήρια, επενδυτικά funds, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εκπροσώπους της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικούς φορείς. Τέλος, θα είναι διαθέσιμη από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Amazon.

Στο ίδιο μήκος κλίματος ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, στο δικό του χαιρετισμό, χαρακτήρισε την έκδοση «ένα ανθολόγιο από success stories» και τόνισε πως «στην ουσία διηγείται, στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας, την αντίσταση της χώρας μας απέναντι σε ό,τι φάνταζε σχεδόν αδύνατο πριν από λίγα χρόνια».

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, η έκδοση «συγκεντρώνει με εξαιρετικά οργανωμένο τρόπο τις πρακτικές και τη φιλοσοφία των εταιρειών, ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που κατάφεραν και βγήκαν δυνατές από την κρίση και προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση πραγματοποίησαν και εκπρόσωποι των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες μαζί με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποτέλεσαν τους χορηγούς της έκδοσης «Επενδύοντας στην Ελλάδα – Ιnvesting in Greece» και μαζί με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα το εκδοτικό εγχείρημα.

Αναλυτικότερα, ο Ιωάννης Εμίρης, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Private and Investment Banking της Alpha Bank, ανέφερε πως η έκδοση αποτελεί «μια εξαιρετική προσπάθεια αποτύπωσης της ζωντανής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, καταδεικνύει ότι υπάρχει ένας αξιόλογος αριθμός ζωντανών και σοβαρών ελληνικών επιχειρήσεων, με καινοτόμα προϊόντα, και αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή επιχειρηματικότητα στη χώρα. Παρουσιάζει μια Ελλάδα στην οποία έχει αξία κανείς να επενδύσει».

Από την πλευρά του, ο Φωκίων Χ. Καραβίας, Ανώτατος Γενικός Διευθυντής Group Corporate and Investment Banking, Capital Markets & Wealth Management της Eurobank, εξέφρασε την ικανοποίηση του ομίλου για τη χορηγική συμμετοχή της τράπεζας στην έκδοση «Επενδύοντας στην Ελλάδα – Investing in Greece» και ανέφερε πως «η συγκεκριμένη έκδοση είναι ξεχωριστή γιατί προβάλλει την Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, την Ελλάδα των επενδύσεων». Επίσης, υπογράμμισε πως «με τη συγκεκριμένη έκδοση θα είναι μεγάλη η διάχυση του μηνύματος ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελκυστική, τόσο για επενδύσεις όσο και για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Επίσης, ο Ηρακλής Μπαμπλέκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Asset Management AEΔΑΚ, σημείωσε πως η έκδοση «καταγράφει και αποτυπώνει μια ευχάριστη το δίχως άλλο πραγματικότητα: Το γεγονός πως πλήθος ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων αναγνωρίζουν με έμπρακτο τρόπο την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία και σπεύδουν ναι επενδύσουν στη χώρα μας». Ακόμη υπογράμμισε πως «η έκδοση είναι απόδειξη πως επιτέλους η προκατάληψη της αδυναμίας να υπερβούμε την κρίση διαλύεται».

Στο πλαίσιο της επίσημης εκδήλωσης υπήρξε παρουσίαση στοιχείων που προκύπτουν από την έκδοση και τη μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα που οδήγησε σε αυτή. Τα στοιχεία αυτά πλαισιώθηκαν, μάλιστα, από τα ευρήματα αποκλειστικής έρευνας που πραγματοποίησε για τη συγκεκριμένη βραδιά η εταιρεία ερευνών Focus, επιχειρώντας να καταγράψει και αυτή την άποψη των επιχειρήσεων της χώρας για το μέλλον της οικονομίας. Με τίτλο «2008-2014: Προβλέψεις, Προσδοκίες & Προοπτική για την επόμενη ημέρα των επιχειρήσεων» και βάση δείγμα από CEOs ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, η έρευνα παρουσιάστηκε από την Ξένια Κούρτογλου, Ιδρύτρια και Managing Partner της Focus.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση που συντόνισαν οι δημοσιογράφοι και αρχισυντάκτες της έκδοσης Ανέστης Ντόκας και Δημήτρης Τσουκαλάς και στην οποία συμμετείχαν ανώτατα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων οι οποίες επενδύουν στην Ελληνική Οικονομία και αποτελούν τους Πρωταγωνιστές της Νέας Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, στο panel που ολοκλήρωσε τη βραδιά συμμετείχαν οι Riccardo Canevari, President & Managing Director, Novartis Hellas, Jérôme Loubère, Διευθύνων Σύμβουλος, Μαρινόπουλος Α.Ε., Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κωτσόβολος Dixons, και Νίκος Δρανδάκης, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής, Taxibeat.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης, υπουργοί της Κυβέρνησης, πρέσβεις, πρόεδροι και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, πλήθος Ελλήνων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας και των ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ