Απονομή των Ελληνικών Βραβείων L’ORÉAL-UNESCO

Σε μια τελετή, παρουσία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και εκπροσώπων της Πολιτείας, η L’ORÉAL Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO ανακοίνωσαν για 8η χρονιά τις δικαιούχους των “Ελληνικών Βραβείων L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη”.

Τρεις νεαρές διακεκριμένες Ερευνήτριες, η Δρ. Βασιλική Παυλίδου – Επίκουρη Καθηγήτρια Θεωρητικής Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Δρ. Αντιγόνη Δήμα – Ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» και η Δρ. Φλωρεντία Φωστήρα – Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής στο «Δημόκριτο», τιμήθηκαν για το πολύ σημαντικό ερευνητικό τους έργο, για τις ικανότητές τους και για την αφοσίωσή τους στην Επιστήμη.

Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO, πέρα από την ηθική επιβράβευση, έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν τις νέες Ελληνίδες Επιστήμονες στη συνέχιση της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας  και γι αυτό συνοδεύονται και με μια οικονομική ενίσχυση αξίας 10.000 ευρώ το καθένα.

«Η δημόσια αναγνώριση είναι σπάνια για τις Ερευνήτριες. Γι’ αυτό τα βραβεία που υποστηρίζουν και αναδεικνύουν την αξία τέτοιων εκπληκτικών ταλέντων – όπως αυτά που απονέμονται από τη L’ORÉAL Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO – παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συνεχίσουν να ασχολούνται με την Επιστήμη», δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

«Το να υποστηρίξουμε όλα τα κορίτσια που ενδιαφέρονται για την Επιστήμη και να δώσουμε την ευκαιρία στις νέες γενιές να ταυτιστούν με αυτές τις νέες γυναίκες είναι η ανεκτίμητη αξία αυτού του προγράμματος. Και η Ελλάδα έχει ανάγκη από καλά Θηλυκά μυαλά!» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης, Καθηγητής, κύριος Νίκος Χατζηχρηστίδης.

Από το 2006, μέχρι σήμερα 23 νεαρές Ελληνίδες Ερευνήτριες έχουν τιμηθεί με το Βραβείο L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ