ΟΠΑΠ: Στήριξη σε αθλητικές ακαδημίες

Με το μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» η ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσίασε σήμερα ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7 – 10 ετών. Σκοπός της ΟΠΑΠ είναι να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να θέσει νέα δεδομένα στην αθλητική εκπαίδευση, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας. Το πρόγραμμα  στοχεύει στην ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και στις αρχές του Grassroots, του καλύτερου νεανικού αθλητικού μοντέλου παγκοσμίως.

Ακολουθώντας μια ιδιαίτερα διαφανή και αξιόπιστη διαδικασία αξιολόγησης, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στις 4 Φεβρουαρίου 2015, θα επιλεγούν 125 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, οι οποίες θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, μετά από έλεγχο ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και του προφίλ τους. Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά (www.sportsacademies.opap.gr) μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2014, από ποδοσφαιρικά σωματεία που είναι μέλη των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της περιφέρειάς τους και διατηρούν ενεργή ακαδημία με παιδιά ηλικίας 7-10 ετών.

Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ παραβρέθηκε ο κ. Ioan Lupescu, UEFA Chief Technical Officer, ο κ. Κώστας Τσάνας, Τεχνικός Διευθυντής Grassroots και προπονητής των Εθνικών Ομάδων  Ποδοσφαίρου Ανδρών και Ελπίδων, ο Δρ. Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Χρήστος Τασουλής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Petr Matejovsky, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ Α.Ε., τόνισε ότι η ΟΠΑΠ εγγυάται το άριστο αποτέλεσμα του προγράμματος και δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε σήμερα το πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ. Αυτό το πρόγραμμα κατέχει κεντρικό ρόλο στη νέα φιλοσοφία Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΠΑΠ. Κοινωνική προσφορά η οποία αφορά την ανάληψη δράσεων μεγάλης κλίμακας που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, εγγυώνται μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και υλοποιούνται με απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες. Το όραμά μας δεν είναι να δημιουργήσουμε επαγγελματίες αθλητές, αλλά καλύτερους ανθρώπους».

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και όλες οι ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες που πληρούν τα κριτήρια έχουν προσκληθεί για να υποβάλουν σχετική αίτηση συμμετοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here