THI: Στήριξη σε δυο νέες ΜΚΟ

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ενέκρινε δύο νέες δωρεές ύψους $54.000 για την υποστήριξη δύο ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι Δεσμός και Μπορούμε, δύο σχετικά νέες μη κυβερνητικές οργανώσεις που ωστόσο επιδεικνύουν αποτελεσματικότητα και συνέπεια στο έργο τους, επελέγησαν ως συνεργάτες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Ο Δεσμός είναι μια ΜΚΟ που έχει ως στόχο να συμβάλλει υπεύθυνα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της υπάρχουσας κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, προωθώντας συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα. Αντίστοιχα, το Μπορούμε είναι μια ΜΚΟ που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα.

Οι δύο αυτές δωρεές εντάσσονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα μας και αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο οργανισμός, με στόχο την ανάκαμψη της Ελλάδας.  Ειδικότερα, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα υποστηρίξει τον Δεσμό στην υλοποίηση του νέου προγράμματος που ονομάζεται “Desmos Direct” και αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία συνδέει αυτόματα αγαθά και υπηρεσίες που προσφέρουν ιδιώτες και εταιρείες με ανάγκες οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας.

Αντίστοιχα, μέσω της δωρεάς της στο Μπορούμε, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα ενισχύσει την αποστολή της ΜΚΟ για τη δημιουργία ενός ισχυρότερου και ευρύτερου δικτύου που θα επιτρέψει την αύξηση της ημερήσιας προσφερόμενης ποσότητας φαγητού στους πολίτες, συγκριτικά με τις 3.000 μερίδες που προσφέρονται σήμερα.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: «Οι νέοι συνεργάτες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, οι ΜΚΟ Δεσμός και Μπορούμε, ακολουθούν μια καινοτόμα προσέγγιση στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων και κατά συνέπεια, αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην κοινή μας αποστολή για την υλοποίηση πρωτοποριακών σχεδίων που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στο σύνολο της κοινωνίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ