Η ετήσια συνάντηση μελών της Global Sustain

Λίγο πριν την εκπνοή του 2014, η Global Sustain αποχαιρέτησε τα μέλη και τους stakeholders για τις γιορτές, μέσα από μια ειδική εκδήλωση. Η ετήσια συνάντηση μελών της Global Sustain (Annual Members Meeting) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου στο Athens Hilton, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Money Show 2014.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων της Global Sustain για το έτος 2014, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων της εταιρείας για το 2015, ενώ συμμετείχαν με ομιλία εκπρόσωποι από εταιρείες-μέλη της Global Sustain.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος, ο κ. Κωστής Κατσακιώρης, Business Development Director και η κ. Ηλέκτρα Λυμπεροπούλου, Marketing & Communications Manager της Global Sustain, κάνοντας μια αναδρομή στους κυριότερους σταθμούς της εταιρείας για το 2014, οι οποίοι συνοπτικά είναι οι εξής:

–    Νέα γραφεία – Το 2014, η εταιρεία εγκαινίασε νέα γραφεία σε Λονδίνο, Κολόμπο, Βασιλεία και Ντουμπάι, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε μια παγκόσμια αγορά.
–    Διεθνείς συνεργασίες – Ενίσχυσε περαιτέρω την παγκόσμια παρουσία της συνάπτοντας δυναμικές συνεργασίες με πέντε διεθνή δίκτυα (Social Value International, UN Principles for Responsible Investment – PRI, European Foundation for Quality Management – EFQM, Revolve Media, Report or Explain Campaign Forum).
–    Yearbook 2013/14 – Παρουσίασε το έβδομο κατά σειρά τεύχος της σειράς Yearbook, με τίτλο ”Beyond Borders”.
–    Sustainability Forum 2014 – Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποίησε το Sustainability Forum, με εννέα εργαστήρια, τρεις ενότητες, δώδεκα εκπαιδευτές και ογδόντα συμμετέχοντες.
–    CO2 – Η εταιρεία είναι κλιματικά ουδέτερη, έχοντας αντισταθμίσει πλήρως τους ρύπους (γραφεία, website, Yearbook, Sustainability Forum).
–    Νέα μέλη – Εντός του 2014, τα εταιρικά μέλη της Global Sustain αυξήθηκαν κατά 22, ενώ τα μέλη ΜΚΟ Premium κατά 15.
–    Facebook – Έφτασε τα 9.149 Likes στο επίσημο fan page.
–    Global Sustain Sustainability Report – Πιστή στις αρχές της αειφορίας, η εταιρεία δημοσίευσε τον 2ο κατά σειρά κοινωνικό απολογισμό για το έτος αναφοράς 2013, με βάση τις διεθνείς οδηγίες GRI-G3, αλλά και τις αρχές του UN Global Compact. Ο απολογισμός είναι GRI Checked, ενώ έχει λάβει εξωτερική διασφάλιση από ανεξάρτητο φορέα, την εταιρεία-μέλος TUV Austria Hellas. Οι πυλώνες δράσεις που καλύπτει ο απολογισμός είναι: Αγορά, Ανθρώπινο Δυναμικό, Κοινωνία, Περιβάλλον.

Αναφορικά με τις μελλοντικές δράσεις της εταιρείας:

–    Global Sustain Sustainability Report 2014 – Ο απολογισμός αειφορίας της εταιρείας για το έτος 2014 θα δημοσιευτεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 και θα είναι σύμφωνος με το διεθνές πρότυπο GRI-G4 αλλά και με τις αρχές του UN Global Compact.
–    Yearbook 2014/15 – Η επικείμενη έκδοση Yearbook, έχει τίτλο «The Power of Collaboration» και πραγματεύεται τις διεθνείς συνεργασίες σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Στην έκδοση συμμετέχουν διεθνείς οργανισμοί και εταιρείες, ενώ θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό τον Ιούνιο του 2015.
–    Sustainability Forum 2015 – Το Sustainability Forum 2015 θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2015.
–    Νέες υπηρεσίες – Η Global Sustain διευρύνει το portfolio των υπηρεσιών της, ενισχύοντας το φάσμα των συμβουλευτικών υπηρεσιών της (training, employee και stakeholder engagement, στρατηγική, απολογισμός αειφορίας, benchmarking, υπεύθυνες επενδύσεις, μέτρηση αξίας, project management).
–    Visualizing Energy 2015 – H Global Sustain είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης Visualizing Energy – Energy Transition Leaders, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής εβδομάδας ενέργειας, προσφέροντας στα μέλη της ευκαιρίες προβολής σε ένα από τα μεγαλύτερα events της Ευρώπης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το λόγο πήραν τα μέλη της Global Sustain, παρουσιάζοντας υπηρεσίες και προϊόντα, με άξονα την αειφορία. Συγκεκριμένα, η κ. Γεωργία Καρτσάνη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sargia Partners και Πρόεδρος, CEO Clubs Greece, μίλησε για τη σημασία του Sustainability & Team Alignment, στο πλαίσιο λειτουργίας ενός οργανισμού. Ο κ. Νικόλαος Σηφάκης, Lead Auditor, TUV Austria Hellas, αναφέρθηκε στην εξωτερική επαλήθευση, ως εργαλείο αξιοπιστίας των κοινωνικών απολογισμών, ο κ. Ηλίας Σκορδάς, International Marketing Research, Global Link, ανέλυσε της δυνατότητες του Stakeholder Engagement μέσω της on-line έρευνας. Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Πλωμαρίτης, Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων και Corporate Business, INTERAMERICAN μίλησε για τις ομαδικές ασφαλίσεις ως μέρος της εταιρικής υπευθυνότητας των εταιρειών και τέλος ο κ. David Connor, Director, CSRwire UK, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί η αποτελεσματική και διαδραστική επικοινωνία της αειφορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ