ΕΚΕ: 5 τάσεις για το 2015

Τις βασικές τάσεις που θα απασχολήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο το χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το 2015 επιχείρησε να καταγράψει το Silicon Valley Community Foundation.

Σύμφωνα λοιπόν με το ίδρυμα, κατ’ αρχάς τα προγράμματα CSR των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων αναμένεται μέσα στο 2015 να αποκτήσουν όλο και περισσότερο παγκόσμια διάσταση, αλλά ταυτόχρονα αναμένεται να αυξηθούν και τα περιθώρια για προσαρμογή και παραμετροποίηση στις τοπικές ανάγκες.

Ακόμη, το SVCF εκτιμά πως οι γραμμές μεταξύ κερδοσκοπικών και μη-κερδοσκοπικών επιχειρήσεων θα γίνουν ακόμη πιο δυσδιάκριτες, ενώ θεωρεί πως αναμένεται σημαντική αύξηση στον αριθμό των επιχειρήσεων start-ups, που θα υιοθετήσουν πρακτικές EKΕ ήδη από τα πρώτα στάδια της πορείας τους.

H ανάλυση θεμάτων ουσίας (materiality) εκτιμάται πως θα είναι το κεντρικό ζήτημα φέτος όσον αφορά τη λογοδοσία αειφορίας, ενώ, τέλος, το SVCF θεωρεί πως φέτος θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις και ΜΚΟ που θα ξεκινήσουν να αξιοποιούν τα big data για το κοινωνικό καλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ