LG Electronics: Κορυφαία παγκοσμίως σε βιωσιμότητα

Η LG Electronics (LG) διακρίθηκε ως μία από τις κορυφαίες βιώσιμες επιχειρήσεις παγκοσμίως, από δύο αναγνωρισμένους ερευνητικούς οργανισμούς, αποσπώντας μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στον κλάδο της. Συγκεκριμένα, η LG συμπεριλήφθηκε στην παγκόσμια λίστα “2015 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World” από το επιχειρηματικό περιοδικό ‘Corporate Knights’, αλλά και στην ετήσια επετηρίδα “2015 Sustainability Yearbook” της επενδυτικής εταιρίας ‘RobecoSAM’.

Η λίστα “2015 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World”, που διαμορφώνει το επιχειρηματικό περιοδικό ‘Corporate Knights’, αναγνωρίζει τους πρωταγωνιστές στον τομέα της συνολικής βιωσιμότητας στους αντίστοιχους τομείς του κλάδου τους.

Η λίστα αυτή, που αποτελεί πρότυπο υψηλής αξιοπιστίας για την ανάλυση της εταιρικής βιωσιμότητας, ξεχώρισε την LG ως την μόνη τιμώμενη εταιρία στον τομέα ‘Household Durables’, για την ανθεκτικότητα των οικιακών συσκευών της, ενώ στη γενική κατάταξη των εταιριών για το 2015, η LG κατέλαβε την 51η θέση, από την 82η που κατείχε για το 2014. Συνολικά, 100 εταιρίες παγκοσμίως βαθμολογούνται πάνω σε 12 βασικούς ποσοτικούς δείκτες απόδοσης που ποικίλλουν και αφορούν στη χρήση ενέργειας και νερού, έως και στην ηγετική θέση των προϊόντων της, την επιχειρησιακή αριστεία, την ανταμοιβή των εργαζομένων και τη φορολογική στρατηγική.

«Η LG πιστεύει ότι οι εταιρίες με μακροχρόνιο προγραμματισμό που προσαρμόζονται θετικά σε μια βιώσιμη επιχειρηματική ατζέντα, αποτελούν τους μελλοντικούς ηγέτες», δήλωσε ο κ. Choong-hak Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην LG Electronics. «Αναγνωρίζουμε ως προτεραιότητα την προσπάθεια να αφήνουμε το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να αναπτύσσουμε αποτελεσματικές λύσεις για τους καταναλωτές και τους κατοίκους των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ