Πρόγραμμα άθληση και διατροφή απο τη Lidl

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου μυεί τα παιδιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Άθληση & Διατροφή στη γειτονιά μου’’ στη Χίο, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα ‘’Άθληση & Διατροφή στη γειτονιά μου’’ συνεχίζει το ταξίδι στο Βόρειο Αιγαίο, πιάνοντας λιμάνι στη Χίο το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου. Το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα μυεί τα παιδιά, ηλικίας 6 έως 14 ετών σε δημοφιλή και λιγότερο δημοφιλή αθλήματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χρυσή Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, να μιλήσουν μαζί της και να γνωρίσουν την ομορφότερη, ίσως, ιστορία αθλητικής καταξίωσης, από την πρωταγωνίστρια των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992. Το Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 20:00 η χρυσή Ολυμπιονίκης θα παρευρεθεί στο χώρο του πρωτότυπου προγράμματος για να γνωρίσει από κοντά τους ‘’επίδοξους’’ πρωταθλητές, αλλά και για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Παίζοντας τα παιδιά μαθαίνουν το σώμα τους, γνωρίζουν τη λειτουργία του και συμμετέχουν με πραγματικούς όρους σε αθλήματα που σπάνια είχαν ή θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν. Διαδραστικά μηχανήματα εισαγάγουν τα παιδιά στα σωματομετρικά τους χαρακτηριστικά, καθώς στην ατομική τους καρτέλα σημειώνονται το ύψος, το βάρος τους, η ευλυγισία τους, η επίδοσή τους στο άλμα εις μήκος άνευ φόρας και η ταχύτητα αντίδρασής τους σε οπτικά ερεθίσματα (έλεγχος αντανακλαστικών).

Ειδικά διαμορφωμένα στάδια προκαλούν κάθε παιδί να δοκιμάσει αθλήματα λιγότερο ή περισσότερο δημοφιλή, βιώνοντας την εμπειρία συμμετοχής. Κωπηλασία με πραγματικά κουπιά σε πισίνες νερού μεταφέρουν τα παιδιά στις συνθήκες του υγρού στίβου, διαπιστώνοντας για πρώτη ίσως φορά τη δυσκολία του αθλήματος, αλλά και τη γοητεία του νερού. Το Goalball είναι ίσως το δημοφιλέστερο άθλημα των Παραολυμπιακών Αγώνων για αθλητές με μειωμένη όραση. Μάσκες, μπάλα με κουδούνι και η προσοχή επικεντρώνεται στην αφή και την ακοή που καθοδηγούν την άμεση αντίδραση του αθλητή, δηλαδή την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών κινήσεων. Πραγματικά κουλουάρ ταχύτητας με photo finish. Λάβετε θέσεις, έτοιμοι και νικητής αυτός που θα κόψει το νήμα πρώτος στη γραμμή τερματισμού. Για πρώτη φορά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν τον τερματισμό τους στην οθόνη μέσω του πραγματικού photo finish. Τα αθλήματα του στίβου είναι ιδιαίτερα ελκυστικά και ανάμεσά τους οι ρίψεις. Η ρίψη σφαίρας, από πραγματική βαλβίδα, είναι θέμα φυσικής, δύναμης και τεχνικής. Δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τους όρους διεξαγωγής του αθλήματος, να δοκιμάσουν με σφαίρα ενός κιλού και να διαπιστώσουν τη σημασία της φυσικής στην επίτευξη υψηλών επιδόσεων. Ένα άθλημα ελάχιστα διαδεδομένο στη χώρα είναι το hockey επί χόρτου, έως πρόσφατα Ολυμπιακού αθλήματος. Ένα πραγματικό γήπεδο 120 τ.μ., πραγματικός εξοπλισμός και παιχνίδι 2 επτάλεπτων περιόδων με τα μπαστούνια στο χέρι. Η ξιφασκία αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα αθλήματα, με παρουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Στολές, μάσκες, ξίφη, ηλεκτρονικός πίνακας και αγωνιστικό τερέν για τους επίδοξους ξιφομάχους.

Η απόλυτη αθλητική εμπειρία καθηλώνει τα παιδιά και τα εξοικειώνει με τον αθλητισμό παίζοντας με πραγματικούς όρους διεξαγωγής των αθλημάτων. Αλλά άθληση δίχως διατροφή δεν γίνεται. Για το λόγο αυτό στην υπαίθρια κουζίνα του προγράμματος τα παιδιά δημιουργούν λαχταριστές μπάρες δημητριακών, στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής. Με αγνά υλικά και συμμετοχή των ίδιων των παιδιών, σκούφοι ποδιές και φύγαμε.

Το πρόγραμμα ταξιδεύει στο κατάστημα Lidl Χίου στο 4ο χλμ. Χίου – Μεστών από το Σάββατο 12:00 έως 23:00 και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 15:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ