Σεμινάρια από το Youth Lab της Κωτσόβολος

Η Κωτσόβολος ξεκίνησε μία νέα πρωτοβουλία, το Youth Lab, με στόχο την ανάπτυξη και την εκπαίδευση όλων των νέων σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, γνώσης και ανάπτυξης σε θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν. Η πρώτη δράση του Youth Lab έρχεται σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, Youthnet Hellas, που διοργανώνουν μια σειρά από σεμινάρια για νέους και νέες, 18 έως 35 ετών, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κάθε Παρασκευή του Μαρτίου, εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί του Οργανισμού Youthnet Hellas, θα παραδίδουν σεμινάρια και θα δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα των νέων ανθρώπων, γύρω από τις δεξιότητες και τα εφόδια που πρέπει να έχουν για να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας, τις ικανότητες που πρέπει να αναπτύξουν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη νεανική επιχειρηματικότητα, αλλά και τις ευκαιρίες απασχόλησης μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι εντελώς δωρεάν και περιέχουν την παρακάτω θεματολογία:

1.    Παρασκευή 6 Μαρτίου, 15:00 – 20:00: Δυναμική Ομάδας & Επικοινωνία: κοινωνικές δεξιότητες, συνεργατικότητα.

2.    Παρασκευή 13 Μαρτίου, 15:00 – 20:00: Ευρωπαϊκά Προγράμματα και ευκαιρίες εθελοντισμού, εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης.

3.    Παρασκευή 20 Μαρτίου, 15:00 – 20:00: ToInternet & τα Social Media ως εργαλεία εύρεσης εργασίας και ενίσχυσης του επαγγελματικού προφίλ.

4.    Παρασκευή 27 Μαρτίου, 15:00 – 20:00: Προώθηση στην Απασχόληση: αναζήτηση ευκαιριών, σύνταξη βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη.

Στο τέλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, θα αφιερωθεί χρόνος προκειμένου οι συμμετέχοντες να δουν στην πράξη όλα όσα διδάχθηκαν. Επιπλέον, θα ενημερωθούν για τις διαθέσιμες ευκαιρίες και προγράμματα καθώς και τις ισχύουσες προκηρύξεις. Τα σεμινάρια είναι αυτοτελή και όλοι όσοι παρακολουθήσουν ένα από αυτά, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από τον Οργανισμό.

Τα τέσσερα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα Κωτσόβολος στην Ευκαρπία (Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης & Λεωφ. Στράτου κόμβος Ευκαρπίας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here