Ι.Ο.ΑΣ.: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης στη Λάρισα

Με αθρόα προσέλευση εκπαιδευτικών και μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η εναρκτήρια ημερίδα της «Εβδομάδας ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λάρισας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής».  

Η «Εβδομάδα ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών» διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λάρισας, την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και το ΕΚΑΒ Ν. Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος δίμηνων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών στα θέματα της Οδικής Ασφάλειας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» για την προώθηση της σωστής οδικής συμπεριφοράς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Δημήτρης Γκατσώνης.

Ο κ. Γκατσώνης κατά την έναρξη της ημερίδας αναφέρθηκε στη δέσμευση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για τη συνεχή βελτίωση του αισθήματος Οδικής Ασφάλειας τόσο εντός της εταιρείας αλλά με όσο και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας επενδύοντας στην Οδική Ασφάλεια, αντικείμενο το οποίο η εταιρεία υπηρετεί πιστά από την έναρξη από την έναρξη της διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου.

Η κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλαν για τη διοργάνωση των εκπαιδεύσεων και ιδιαίτερα τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου χωρίς την ενίσχυση του οποίου δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση του προγράμματος.
Τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία και το σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι εκπαιδευτικοί με σχετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των μαθημάτων του τυπικού προγράμματος.  Απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χωρίς εσάς δεν θα επιτύχουμε στο όραμά μας για ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».
 
Την ημερίδα, η οποία περιελάμβανε ομιλίες, παρουσίαση εκπαιδευτικών εργαλείων καθώς και βιωματικά εργαστήρια για την ενσωμάτωση των θεμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία. Οι δεκάδες εκπαιδευτικοί του Νομού οι οποίοι  παρακολούθησαν την ημερίδα εξέφρασαν έντονα το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη συνεργασιών και την ενσωμάτωση καινοτομικών μεθόδων στην εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη του κρίσιμου θέματος της Οδικής Ασφάλειας και την πληρέστερη ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για όλη την εβδομάδα στη Λάρισα ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των βιωματικών δραστηριοτήτων με χρήση του μοναδικού στην Ελλάδα εξοπλισμού προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here