UNESCO: Η υποψηφιότητα του Χώρου των Φιλίππων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου η εκδήλωση – παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ανάλογη του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο γεγονότος, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και σηματοδοτεί τη μείζονος σημασίας ανάδειξη του χώρου σε τόπο αναγνώρισης παγκόσμιας εμβέλειας και εθνικής ταυτότητας.

Άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, Ακαδημαΐκοί, πολιτικοί, βουλευτές, ο εκπρόσωπος της τοπικής Εκκλησίας, δημοτικοί και Περιφερειακοί παράγοντες της περιοχής με επικεφαλής τη δήμαρχο Καβάλας, (καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ευρωπαϊκής Κίνησης Καβάλας), ήταν μόνο μερικοί από τους εκλεκτούς καλεσμένους που ενίσχυσαν με την παρουσία τους τη σημαντικότητα της εκδήλωσης.

Με την πεποίθηση ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων θα αποτελέσει τον 18ο εκείνων των υπόλοιπων ελληνικών, που ήδη συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υπερηφανευθούν για τη σπουδαιότητα του αρχαιολογικού αυτού χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ