Ημερίδα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ) συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Κοινότητα και ανάπτυξη: H κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας», στο Βραχάτι Κορινθίας, το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Στόχος της εκδήλωσης, που φιλοξένησε το Alkyon Resort Ηotel & SPA, ήταν να αναδειχθεί η διάσταση της κοινοτικής ανάπτυξης και συμμετοχής στο πλαίσιο της επίδειξης κοινωνικής ευθύνης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 26000 «Οδηγός για την κοινωνική ευθύνη των οργανισμών».

Η αφορμή για την προσέγγιση αυτή δόθηκε από το νέο σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες, με το οποίο, για πρώτη φορά στη χώρα μας, εισάγεται στην αποστολή της ξενοδοχειακής βιομηχανίας η κοινωνική ευθύνη.

Ως εισηγητές στην ημερίδα συμμετείχαν ο Δρ Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ακαδημαϊκός και Πρόεδρος Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, ο Δρ Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η Δρ Ισαβέλλα Γιδαράκου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δρ Γεώργιος Παπανικολάου, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Συνεργάτης του Peer-to-Peer (P2P) Alternatives Foundation στην Ελλάδα, ο Σταύρος Κεφάλας, Συνιδρυτής του δικτύου “Experience Corinthia” και ο Δρ Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, Επίτιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στέρλινγκ του Ηνωμένου Βασιλείου και Πρόεδρος Δ.Σ. του Αθηναϊκού Ιδρύματος Παιδείας και Έρευνας (ΑΙΠΕ).

Τη συζήτηση συντόνιζε ο Δρ Λάμπρος Απ. Πυργιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το οριζόντιο δίκτυο τουρισμού “Experience Corinthia”, το “Corinthian Cluster” και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε έκθεση μικρών παραγωγών αγροτροφίμων και παρόχων τουριστικών εμπειριών “Taste Corinthia – Experience Corinthia” και μετά το πέρας της ημερίδας, Γευσιγνωσία κρασιών Νεμέας με την Ιωάννα Δαβλέρη, Χημικό, Οινολόγο και Γευσιγνώστρια Οίνων, «ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ – Οινικοί Σύμβουλοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ