FREEDOM-Sony: Ρεκόρ πτήσης αετού

Στις 14 Μαρτίου, η μη κερδοσκοπική οργάνωση FREEDOM έσπασε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, για την επιτυχημένη πτήση του Αετού Darshan, ο οποίος «φορώντας» μια Sony Action Cam πέταξε από την κορυφή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Burj Khalifa στο Dubai.

Χρησιμοποιώντας την Sony Action Cam Mini HDR-AZ1, μια από τις μικρότερες action κάμερες του κόσμου, με τεχνολογία τελευταίας γενιάς, η πτήση κατέγραψε το τοπίο από την μοναδική οπτική του αετού, συλλαμβάνοντας μαγευτικό υλικό.

Η πτήση του Αυτοκρατορικού Αετού, που εκπαιδεύτηκε από τον επικεφαλής της FREEDOM Jacques Olivier Travers, από την κορυφή του Burj Khalifa που βρίσκεται στα 829,8 μέτρα, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ενώ δημιουργεί  ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό της πτήσης πτηνού από το υψηλότερο κτίριο που έχει κατασκευαστεί από άνθρωπο στον κόσμο.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση FREEDOM, σε συνεργασία με τη SOS (Save Our Species) και την UNESCO επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση του κοινού, στον αγώνα για την προστασία της άγριας ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως καταγράφεται και από την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN.

Ο Darshan ο Αετός, που έθεσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα και λαμπρός πρεσβευτής απειλούμενου είδους, που έχει επανεισαχθεί επαρκώς στο φυσικό του περιβάλλον, μέσω των παγκόσμιων προγραμμάτων αποκατάστασης, τα οποία έχουν σώσει τον Αυτοκρατορικό Αετό από την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN και συνεπώς από την εξαφάνιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ