Παγκόσμια συμμετοχή στην «Ώρα της Γης»

Μετά την Ωκεανία, την Ασία και την Ευρώπη, η Αμερική πήρε τη σκυτάλη στην επιχείρηση «Ώρα της Γης», αργά το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου, στέλνοντας και αυτή το δικό της μήνυμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Φυσικά και η Ελλάδα και πολλές επιχειρήσεις στην χώρα μας στήριξαν την παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, «Ώρα της Γης», συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και κλιματικής αλλαγής.

Πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που για ακόμη μια χρονιά αποφάσισαν να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου (20.30-21.30) ενώ το ίδιο συνέβη και σε Παρθενώνα και Ακρόπολη, σηματοδοτώντας τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ώρα της Γης.

Για το WWF, η βασική ιδέα δεν είναι να εξοικονομήσει ο πλανήτης ηλεκτρική ενέργεια για μία ώρα αλλά να υπενθυμίσει σε όλους το κόστος που έχει για τη Γη η ενέργεια που καταναλώνεται και να ζητήσει μια ισχυρή διεθνή δέσμευση ώστε να ανακοπεί η κλιματική αλλαγή. Η πρωτοβουλία αυτή είχε ξεκινήσει από το Σίδνεϊ το 2007 και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Φέτος επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους 170 χώρες και 1.200 μνημεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ