Πρώτες φωλιές θαλάσσιας χελώνας στην Κρήτη

Την ημέρα του περιβάλλοντος, διάλεξαν οι πρώτες θαλάσσιες χελώνες για να εναποθέσουν τα αυγά τους στο νησί της Κρήτης. Στις 5 Ιουνίου, λοιπόν, οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ κατέγραψαν τις πρώτες 2 φωλιές για φέτος στον κόλπο Ρεθύμνου, συγκεκριμένα στη παραλία του Αδελιανού Κάμπου και στο Σφακάκι.
Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Ιουνίου καταγράφηκε από τους εθελοντές και η πρώτη φωλιά στον κόλπο των Χανίων, στην παραλία της Νέας Χώρας, που βρίσκεται κοντά στη πόλη των Χανίων. Στη παραλία της Νέας Χώρας είχε χρόνια να καταγραφεί φωλιά θαλάσσιας χελώνας, εκτός από μία που καταγράφηκε πέρυσι, με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής.
Έτσι και φέτος  κάτοικοι της Νέας Χώρας ενημέρωσαν ξανά τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ για τα ίχνη θαλάσσιας χελώνας που εντόπισαν. Οι εθελοντές παραβρέθηκαν άμεσα στην παραλία και επιβεβαίωσαν την ύπαρξη φωλιάς για δεύτερη χρονιά. Οι εθελοντές χαρτογράφησαν τη φωλιά και τοποθέτησαν εκτός από τον προστατευτικό κλωβό και πλέγμα από καλάμια για την επιπλέον προστασία της φωλιάς από αδέσποτα ζώα, πρόβλημα που υπήρξε έντονο και την περσινή χρονιά.
Τέλος, η ωοτοκία άρχισε στον κόλπο της Μεσσαράς 10/6 με την καταγραφή μίας φωλιάς στην παραλία της Αγίας Τριάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ